In Utrecht orienteren de meeste mensen zich op een groen energiecontract. Dit komt naar voren uit onderzoek van Independer. Het gaat hierbij om stroom die duurzaam is opgewekt in Nederland. Stroom uit het buitenland met een vergroend label wordt niet meegerekend in deze studie. Uit de analyse blijkt dat Utrecht op nummer 1 staat in de top 15 van grote steden.

Independer bekeek voor dit onderzoek de wensen van ruim 54.000 consumenten. Het ging hierbij om mensen die zich in het eerste kwartaal van dit jaar oriënteerden op een nieuw energiecontract.

Utrecht, Amsterdam en Nijmegen meest groen

Traditioneel doet Utrecht het al langer goed als het gaat om interesse voor Nederlandse groene elektriciteit. Maar in het eerste kwartaal van dit jaar behaalde de Domstad een landelijk record. Ruim 31% van de Utrechtse bezoekers zocht in de energievergelijker van Independer specifiek naar een duurzaam stroomcontract. Amsterdam en Nijmegen staan met 27% op een gedeelde tweede plaats.

Almere, Apeldoorn en Enschede minst groen

Consumenten uit Enschede, Almere en Apeldoorn zijn het minst belangstellend voor duurzame elektriciteit. Van hen zocht respectievelijk 19%, 18% en 16% bij Independer naar een groen stroomcontract.

Independer erkent alleen Nederlandse groene stroom

Groene stroom is stroom die is opgewekt uit duurzame bronnen zoals zon, wind, waterkracht en biomassa. Mensen die groene stroom afnemen, krijgen gewone stroom uit hun stopcontact maar kopen een bewijs dat er duurzame elektriciteit aan het stroomnet wordt teruggegeven. Independer spreekt alleen van groene stroom als de elektriciteit duurzaam is opgewekt in Nederland. Dat betekent dat stroom uit het buitenland met een vergroend label – waarvan de oorsprong vaak onduidelijk is – niet als groen wordt meegerekend in dit onderzoek.

Meer dan 95 procent kiest uiteindelijk toch voor groen contract

“Wij zijn blij dat de belangstelling voor Nederlandse groene stroom blijft toenemen” zegt Stijn de Lange van Independer. “Dit onderzoek focust zich op het zoekgedrag van mensen die nieuwe energiecontracten bij ons vergelijken. Kijk je naar het type contract dat mensen ná hun vergelijking bij ons afsluiten, dan zie je dat meer dan 95% uiteindelijk kiest voor een groen energiecontract. Dat komt vooral omdat wij energieleveranciers blijven bewegen om hun groene producten tegen lage tarieven bij ons aan te bieden. Daarnaast blijven wij extra aandacht geven aan het belang van groene stroom.”

Bespaar op je energiecontract

Er zijn weer vaste contracten beschikbaar

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Snel afgesl
10