Vrouwen kiezen veel vaker een aanvullende zorgverzekering dan mannen. Het percentage mannen (27%) dat alleen een basisverzekering kiest ligt bijna twee keer zo hoog als vrouwen (14%).

Fysiotherapie is een belangrijke aanvulling voor zowel mannen als vrouwen, maar ook hier verzekeren vrouwen zich uitgebreider dan mannen. Vrouwen kiezen bijna twee keer zo vaak (11%) voor de volledige vergoeding van alle consulten dan mannen (6%).

Alleen voor tandartskosten verzekeren mannen zich uitgebreider dan vrouwen. 84% van de mannen verzekert zich voor de tandarts, terwijl 74% van de vrouwen een tandartsverzekering afsluit. En als mannen een tandartsverzekering willen afsluiten, kiezen ze vaker voor een volledige vergoeding dan vrouwen.

Tim van Kempen, business unitmanager bij Independer.nl denkt dat vrouwen vaker voor zekerheid kiezen en zich daarom uitgebreider willen verzekeren. “Aanvullende verzekeringen zijn over het algemeen redelijk prijzig. Daarom raden wij consumenten aan goed te kijken naar de zorg die ze nodig hebben of kunnen verwachten en zich voornamelijk daarvoor te verzekeren.”

De uitkomsten van de analyse is gebaseerd op 80.000 vergelijkingen die bezoekers maakten voor een zorgverzekering in de periode 30 oktober tot en met 15 december 2008.

Lees de uitkomsten in tabelvorm na.

Bespaar op zorgkosten

Ben jij goed verzekerd in 2024? Vergelijk en bespaar op je nieuwe zorgverzekering

Praat mee2 Reacties op “Vrouwen kiezen veel vaker aanvullende zorgverzekering dan mannen”
  1. Beste Femmy,

    Je kunt een losse aanvullende verzekering afsluiten bij een andere verzekeraar dan waar je verzekerd bent met de basisverzekering. Independer heeft geen vergelijking voor een losse aanvullende verzekering. Daarvoor kun je rechtstreeks contact opnemen met de verzekeraars.

  2. femmy schreef op 

    Een vraag kan ik ook bij een andere zorgverzekering een aanvullende verzekering doen of moet ik dat bij mijn verzekering doen.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Independer heeft een paar grote fouten gemaakt met me wat betreft het overstappen pp 31 dec 2023 van NN naar FBTO en alleen aanvraag voor Basis verzekering en niet voor Aanvullende Verzekering
4