ZLM Verzekeringen beste woonverzekeraar

| Door: (3 reacties)

ZLM Verzekeringen beste woonverzekeraarPersbericht

Verzekeraars van woonhuizen en inboedels krijgen van hun klanten gemiddeld een ruime voldoende (6,8). De regionale verzekeraar ZLM Verzekeringen wordt als beste gewaardeerd,gevolgd door FBTO en Univé. Dit zijn de belangrijkste uitkomsten uit het klanttevredenheidsonderzoek van Independer.

Over het algemeen zijn consumenten tevreden over hun inboedel- of opstalverzekeraar. Gemiddeld geven zij hun verzekeraar een 6,8. De hoogste waardering (7,9) is voor ZLM Verzekeringen, een verzekeraar die alleen actief is in Noord-Brabant en Zeeland. ZLM Verzekeringen scoort met name hoog (8,0) op de aspecten ‘klaarstaan voor de klant’ en ‘beloften nakomen’. De beste landelijke verzekeraar is FBTO Achmea (7,3). Reaal (6,4), RVS (6,4) en Erasmus (6,3) krijgen van hun klanten de laagste waardering.

Independer voert sinds mei 2005 een permanent klanttevredenheidsonderzoek (Independer Consumenten Monitor) uit onder bezoekers die een vergelijking maken van woonverzekeringen op de website. Alle bezoekers wordt gevraagd naar de dienstverlening van de verzekeraar, waar ze op dit moment een woonverzekering hebben lopen.

De resultaten van dit onderzoek hebben betrekking op de periode 1 januari 2006 t/m 15 april 2007. In die periode gaven iets meer dan 15.000 mensen hun mening over hun verzekeraar. Bezoekers kregen de volgende vragen voorgelegd:

• Heeft u een woonverzekering?
• Hoe waardeert u uw verzekeraar op de volgende punten:

o Klaarstaan voor de klant
o Beloften nakomen
o Schade-afhandeling

Klik hier om de resultaten van dit onderzoek na te lezen.

Tweeten 0
Google+ 0
Sharon Gerritsen

Over Sharon Gerritsen

Sharon is als E-Commerce Manager o.a. verantwoordelijk voor onze vergelijking van je reis-, woon-, en zorgverzekering, onderzoeken en de website voor deze vergelijkingen. Inmiddels werkt Sharon ruim 11 jaar bij Independer.nl. Lees verder

3 Reacties op dit artikel
 1. Gaarne info over brand/opstalverz. voor vrijstaande woning met rieten-kap.
  Zonder extra toestanden als brandblussers enz.

  P.J. de Haan 29 december 2009 om 16:32
  • Bent u Ome Piet de Haan die in Spijkenisse woonde ?

   Richard van Esch 28 december 2011 om 19:51
 2. Beste PJ de Haan,
  Op basis van deze informatie, kunnen wij u hierop helaas geen antwoord op geven. Op http://www.independer.nl kunt u een vergelijking maken van woonverzekering. Hiervoor dienen een aantal gegevens ingevoerd te worden. Als u meer informatie wilt of hulp hierbij, dan kunt u ons bereiken op ons gratis telefoonnummer 0800-8884888

  Femke Boers (Independer.nl) 30 december 2009 om 19:23
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603