Burenruzie en rechtsbijstandverzekering

| Door: (nog geen reacties)

Burenruzie en rechtsbijstandverzekeringRechtsbijstandverzekering

Een goede buur is beter dan een verre vriend, luidt het gezegde. Helaas is dat in de praktijk niet altijd zo. Ruzies tussen buren kunnen soms behoorlijk oplopen. Denk bijvoorbeeld aan onenigheid over de plaats van de schutting. Of over het recht van overpad, waarbij buren het recht hebben hun huis of tuin te bereiken via jouw grond. Kun je bij dat soort conflicten een beroep doen op de rechtsbijstandverzekering?

Burenrecht

De meeste rechtsbijstandverzekeringen dekken conflicten die onder het burenrecht vallen. Burenrecht omvat regels op het gebied van hinder, beplanting, grensbepaling en dergelijke. Veel burenruzies ontstaan over dit soort dingen.

Goedkope verzekering

Sommige rechtsbijstandverzekeraars bieden goedkopere varianten van rechtsbijstandverzekeringen aan. Budget- of basisproducten heten die vaak. Burenrecht wordt door dit soort verzekeringen niet altijd vergoed. De basis- rechtsbijstandverzekeringen van ASR, Anker en Univé doen dit niet. Wil je een rechtsbijstandverzekering met dekking voor burenruzies? Let hier dan op bij het vergelijken van rechtsbijstandverzekeringen.

Lees meer over: rechtsbijstandverzekering

Tweeten 0
Google+ 5
Suzan Samson

Over Suzan Samson

Suzan is als manager woonverzekering verantwoordelijk voor alles rondom opstal- en inboedelverzekeringen maar ook de bijbehorende verzekeringen zoals aansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekeringen. Ze zorgt naast eenvoudige en goede vergelijkingen ook voor verzekeringen tegen een scherpe prijs die je makkelijk en snel kunt afsluiten. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603