Conflict met eigen rechtsbijstandverzekeraar. Wat nu?

| Door: (nog geen reacties)

Conflict met eigen rechtsbijstandverzekeraar. Wat nu?Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekeraar helpt je bij een conflict Maar wat doe je als je een conflict hebt met de rechtsbijstandsverzekeraar zelf?

Wel of geen zaak?

Als je een conflict hebt meldt je dat natuurlijk bij jouw rechtsbijstandsverzekeraar. Die gaat vervolgens bekijken of je een zaak hebt en of je ervoor verzekerd bent. Het kan zijn dat de verzekeraar vindt dat er niet of nauwelijks kans op succes is, bijvoorbeeld door te weinig bewijs. Heel vervelend want wie gaat je helpen om je gelijk te halen? Hiervoor bestaat een geschillenregeling.

Geschillenregeling rechtsbijstandverzekering

Als je een conflict hebt met de verzekeraar over de haalbaarheid van een zaak kun je een beroep doen op de geschillenregeling. Jij mag dan op kosten van de verzekeraar een jurist raadplegen. Is die jurist het met jou eens? Dan kan hij of zij vervolgens de zaak gaan behandelen op kosten de rechtsbijstandverzekering. Is de jurist het eens met de rechtsbijstandsverzekeraar? Dan kun je nog steeds beslissen de zaak door te zetten op eigen kosten. Win je die zaak alsnog? Dan moet de verzekeraar alle kosten voor de rechtzaak vergoeden.

Verzekeren goedkoper dan zelf advocaat betalen

Goed om te weten dat een rechtsbijstandverzekering vele malen goedkoper is dan een advocaat. Voor de jaarpremie van een rechtsbijstandverzekering is de gemiddelde advocaat nog niet eens twee uur voor je aan het werkt. Maak een vergelijking van rechtsbijstandverzekeringen en vindt de verzekering die aansluit op jouw wensen.

Lees meer over: rechtsbijstandverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Suzan Samson

Over Suzan Samson

Suzan is als manager woonverzekering verantwoordelijk voor alles rondom opstal- en inboedelverzekeringen maar ook de bijbehorende verzekeringen zoals aansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekeringen. Ze zorgt naast eenvoudige en goede vergelijkingen ook voor verzekeringen tegen een scherpe prijs die je makkelijk en snel kunt afsluiten. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.606
603