Geld overgemaakt naar de verkeerde. Wat nu?

| Door: (nog geen reacties)

Geld overgemaakt naar de verkeerde. Wat nu?Rechtsbijstandverzekering

Het kan iedereen overkomen: je wilt geld naar iemand overmaken maar typt per ongeluk het verkeerde rekeningnummer in. Voordat IBAN werd geïntroduceerd, gebeurde dit maar liefst 4500 keer per maand. Door de invoering van IBAN is dit gedaald naar 1500 keer per maand. Maar wat doe je als je geld naar een verkeerd rekeningnummer overmaakt? En wat heb je aan een rechtsbijstandverzekering als je het geld niet terugkrijgt?

  1. Neem eerst contact op met je bank. Zij benaderen de rekeninghouder waar je het geld naar hebt overgemaakt. In de meeste gevallen is dit voldoende en stort diegene het geld netjes terug.
  2. Krijg je het geld niet terug? Dan krijg je van de bank de contactgegevens van de rekeninghouder en kun je de situatie zelf uitleggen.
  3. Weigert de rekeninghouder om het geld terug te storten? Met een rechtsbijstandverzekering krijg je hulp en advies in zo’n situatie. In sommige gevallen vergoedt een rechtsbijstandverzekeraar het bedrag als het boven een bepaald minimum uitkomt. Benieuwd of dit bij jouw rechtsbijstandverzekering geldt? Check dit in de voorwaarden van je verzekering.

En wat als er onterecht geld van jouw rekening wordt afgeschreven? 

Het kan ook gebeuren dat er onterecht geld van jouw rekening wordt afgeschreven. Wat doe je in zo’n situatie?

  • Ben je het niet eens met een automatische afschrijving? Dan kun je het bedrag online terugboeken. Dat heet storneren. Selecteer de incasso die is afgeschreven en klik op ‘terugboeken’. Bevestig vervolgens het verzoek tot terugboeking.
  • Als je de contactgegevens van het bedrijf of de persoon hebt, is het goed om even te laten weten waarom je het geld hebt gestorneerd. Zo voorkom je ook dat het opnieuw gebeurt.
  • Wordt er vaker geld van je rekening afgeschreven door eenzelfde bedrijf of persoon? Dan is het slim om contact te zoeken met je bank.
  • Beweert het bedrijf of de persoon dat je een betalingsplicht hebt en is dit onterecht? Met een rechtsbijstandverzekering ben je dan verzekerd voor juridisch advies en rechtshulp.

Lees meer over: rechtsbijstandverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Bas Knopperts

Over Bas Knopperts

Bas zorgt ervoor dat jij de juiste producten bij ons kunt afsluiten door zijn contact met de verzekeraars van zorg-, woon- en reisverzekeringen. Over deze producten schrijft hij regelmatig blogs om jou op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603