Rechtsbijstandverzekering afsluiten met lopend conflict moeilijk

| Door: (nog geen reacties)

Rechtsbijstandverzekering afsluiten met lopend conflict moeilijkRechtsbijstandverzekering

Wij Nederlanders kiezen steeds vaker voor de juridische weg als we een conflict hebben. Denk bijvoorbeeld aan een burenruzie, onenigheid met je werkgever of wanneer je niet tevreden bent over een aankoop. Een advocaat inschakelen is best duur. Dus sluiten veel mensen een rechtsbijstandverzekering af.  Maar als er al een conflict loopt, is dit moeilijk. Gelukkig zijn er meer mogelijkheden om juridisch advies te krijgen.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten met lopend conflict

Veel mensen denken er pas aan om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten als er al een conflict is. Bijvoorbeeld als je in de wandelgangen op je werk iets hoort over een reorganisatie. Dit is heel logisch, maar je bent helaas wel te laat om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Verzekeraars willen niemand verzekeren waarvan ze al weten dat er kosten zijn. Dat is net zo iets als een huis verzekeren wat al in brand staat. Een conflict wat al loopt of wat je kunt verwachten is dan ook altijd uitgesloten van de dekking. Daarnaast geldt voor sommige conflicten een wachttijd. Bijvoorbeeld bij ontslag of echtscheiding. Dat betekent dat je na het afsluiten een bepaalde periode nog geen gebruik kunt maken van de verzekering.

Opties bij lopend conflict

Je kunt natuurlijk alsnog kiezen voor een rechtsbijstandverzekering. Het lopende conflict is uitgesloten maar eventuele toekomstige conflicten vallen wel gewoon onder de dekking. In sommige gevallen kun je voor je lopende conflict wel telefonisch advies krijgen. Heb je toch dringend juridische hulp nodig? Veel rechtsbijstandsverzekeraars hebben ook een afdeling waar je juridische hulp kunt krijgen zonder dat je een verzekering hebt. Je betaalt dan vaak een vast bedrag voor deze hulp. Dit bedrag weet je van tevoren. Je weet ook precies weet wat ze voor dit bedrag voor je gaan doen. Independer-klanten krijgen korting op deze service bij DAS.

Je kunt ook terecht bij het juridisch loket. Dit is een initiatief van de overheid. Je kunt hier alleen terecht voor advies en hulp. Komt het tot een rechtzaak? Dan wordt je doorverwezen.

Aanstaande zaterdag (10 september) kun je ook voor gratis advies en workshops bij DAS terecht.

 

Lees meer over: rechtsbijstandverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Suzan Samson

Over Suzan Samson

Suzan is als manager woonverzekering verantwoordelijk voor alles rondom opstal- en inboedelverzekeringen maar ook de bijbehorende verzekeringen zoals aansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekeringen. Ze zorgt naast eenvoudige en goede vergelijkingen ook voor verzekeringen tegen een scherpe prijs die je makkelijk en snel kunt afsluiten. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.606
603