Rechtsbijstandverzekering afsluiten als je al een conflict hebt

| Door: (2 reacties)

Rechtsbijstandverzekering afsluiten als je al een conflict hebtRechtsbijstandverzekering

Veel mensen denken er pas aan als ze ‘m nodig hebben: een rechtsbijstandverzekering. Je werkgever kondigt een reorganisatie aan, je hebt onenigheid met de garage over een reparatie of het conflict met de buren over een schutting begint uit de hand te lopen. Je wilt graag je recht halen, maar rechtshulp is duur. Helaas kun je op dat moment geen rechtsbijstandverzekering meer afsluiten. Je kunt het wel doen, maar je hebt geen recht op hulp bij bestaande conflicten of conflicten die je kunt zien aankomen. Dat is net zoiets als je huis verzekeren als het in brand staat. Verzekeraars noemen dat ’voorziene zaken’ en sluiten die altijd uit.

Advies en korting

Toch kan het zinvol zijn om alsnog een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Dan weet je in ieder geval dat je de volgende keer wel verzekerd bent. Maar belangrijker nog, de verzekeraar kan wel iets voor je doen. Je kunt er meestal wel terecht voor advies over het conflict waarvoor je niet verzekerd bent. Is advies toch niet genoeg? Dan krijg je meestal korting op het uurtarief van de juristen van je verzekeraar. Zo helpt je verzekeraar je toch. En vaak ben je voordeliger uit dan wanneer je zelf een advocaat had ingeschakeld.

Op zoek naar een goede en voordelige rechtsbijstandverzekering? Vergelijk rechtsbijstandverzekeringen bij Independer.nl.

Lees meer over: rechtsbijstandverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Suzan Samson

Over Suzan Samson

Suzan is als manager woonverzekering verantwoordelijk voor alles rondom opstal- en inboedelverzekeringen maar ook de bijbehorende verzekeringen zoals aansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekeringen. Ze zorgt naast eenvoudige en goede vergelijkingen ook voor verzekeringen tegen een scherpe prijs die je makkelijk en snel kunt afsluiten. Lees verder

2 Reacties op dit artikel
 1. Beste ,
  ik ben op het ogenblik met een rechtszaak betreffend erfenis lopende kan ik mij voor deze lopende zaak nog verzekeren aangaande rechtsbijstand.graag een antwoord hieromtrent.alvast beedankt
  diane van-lerberghe

  van-lerbrgh diane 19 april 2017 om 14:31
  • Beste Diane,

   Een lopend geschil of conflict wordt bij een rechtsbijstandverzekering uitgesloten van de dekking. Wellicht dat u voor uw situatie advies kunt vragen bij het juridisch loket of bij Das Flexx.

   Susanne Boogers (Independer.nl) 20 april 2017 om 08:42
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603