Op vakantie in het buitenland wil je natuurlijk alleen maar genieten. Toch kun je ook daar in een conflict belanden. Heb je een rechtsbijstandverzekering dan wil je bij hierbij hulp krijgen. Maar dekt je rechtsbijstandverzekering wel conflicten buiten Nederland? Nee, niet altijd. Goed dus om hier rekening mee te houden als je een rechtsbijstandverzekering afsluit.

Ongevallen

De dekking die een rechtsbijstandsverzekering biedt rondom ongevallen is vaak geldig binnen heel Europa of zelfs de hele wereld. Dus hiervoor ben je goed verzekerd. Het gaat dan om ongevallen in het verkeer, maar ook andersoortige ongevallen.

Kopen of huren in het buitenland

Misschien koop je wel iets leuks in het buitenland. Of huur je tijdens de vakantie een auto en ontstaat daarover een conflict. Dan verschilt het per verzekering of dit onder de dekking valt of niet. De ene verzekering dekt dit soort conflicten binnen Europa, de ander binnen de Benelux. Maar er zijn ook verzekeraars die helemaal geen dekking bieden buiten Nederland.

Vakantiehuis

Heb je een leuk vakantiehuisje in het buitenland waar je regelmatig heen gaat? Ook dan ben je, voor conflicten die met je vakantiehuis te maken hebben, niet altijd verzekerd. De dekking hiervoor is meestal beperkt tot Nederland. Sommige verzekeraars dekken conflicten ook wel binnen Europa. Maar vaak alleen als je het huisje zelf gebruikt en niet verhuurt. Verhuur je de woning ook? Dan moet je je meestal hiervoor extra verzekeren.

Vergelijk rechtsbijstandverzekeringen

Er zitten dus nogal wat verschillen in rechtsbijstandverzekeringen. Niet alleen in het dekkingsgebied, maar het verschilt ook nog eens per conflict of iets wel of niet gedekt is in het buitenland. Ga je een rechtsbijstandverzekering afsluiten? Maar dan eerste een goede vergelijking van rechtsbijstandverzekeringen voordat je een keuze maakt.

Rechtsbijstandverzekering?

Goed verzekerd zijn bij juridische problemen? Kijk snel welke verzekering bij jou past.

Praat mee2 Reacties op “Geldt rechtsbijstandverzekering ook in buitenland?”
  1. Beste Sjef,
    Wij hebben helaas geen verzekeraars in de vergelijking die hier dekking voor bieden. De dekking ‘Vermogen’ heeft meestal wereldwijde dekking. Daarnaast is verhuur vrijwel altijd uitgesloten op een particuliere rechtsbijstandverzekering. Het is inderdaad een idee om het zakelijk te verzekeren.

  2. sjef heesakkers schreef op 

    hallo, ik las vakantiehuis buiten nederland niet altijd mogelijk of moeilijk te verkrijgen verzekering.
    wij bezitten een huis in florida en dit verhuren we als we er niet zijn.
    kan jij ons een verzekering betreffende aansprakelijkheid en rechtbijstand aanbevelen?
    ik wil gewoon de beste verzekering hebben.
    ik heb nu een aansprakelijkheidsverzekering en een das rechtsbijstand incl vermogen maar die dekt dit niet omdat zij vinden dat dit niet particulier is maar zakelijk
    graag een antwoord
    groet
    sjef

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
gewoon goed
10