Rechtsbijstandverzekering: hulp bij online aankopen

| Door: (nog geen reacties)

Rechtsbijstandverzekering: hulp bij online aankopenRechtsbijstandverzekering

Je hebt vast weleens iets gekocht via een webshop. Het gaat makkelijk en snel en vaak heb je je bestelling snel in huis. Maar wat als het product niet wordt geleverd? Of als het totaal niet voldoet aan de verwachting die op de website werd geschept? Soms is het erg lastig om dan het product te ruilen of je geld terug te krijgen. Gelukkig kun je zelf de kans verkleinen dat het misgaat. Ook vertellen we je graag wat je rechtsbijstandverzekering voor je kan doen in zo’n geval. 

Check de webshop vooraf

Wil je iets kopen bij een webwinkel die je nog niet kent? Kijk dan of deze het Thuiswinkel Waarborg of het Webshop Keurmerk heeft. Check ook op de website van het keurmerk of de webshop echt is aangesloten. Als dit het geval is:

  • is de webwinkel duidelijk over de kosten.
  • kun je achteraf betalen.
  • heb je 14 dagen bedenktijd (ook als je het product al hebt ontvangen).
  • helpt de webshop je als je aanspraak wilt maken op de garantie van de fabrikant.

Gaat er toch iets mis en wil je een klacht indienen? Doe dit dan eerst zelf bij de webshop. In de meeste gevallen wordt je klacht goed opgelost.

Hulp door rechtsbijstandverzekering

Kom je er toch niet uit met de webshop? Dan kun je je rechtsbijstandverzekering inschakelen. De verzekeraar biedt je juridische hulp en start een rechtszaak als dit nodig is. Let er wel op dat het geschil vaak om een minimum bedrag moet gaan. Met een moeilijk Frans woord heet dit franchise. Vaak geldt er een minimum bedrag van tussen de 100 en 275 euro. Dus heb je een klacht over een bestelling van 25 euro? Dan helpt de rechtsbijstandverzekering helaas niet. In dat geval kun je vaak wel gebruikmaken van de gratis klachtenbemiddeling van thuiswinkel.org.

Lees meer over: rechtsbijstandverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Bas Knopperts

Over Bas Knopperts

Bas zorgt ervoor dat jij de juiste producten bij ons kunt afsluiten door zijn contact met de verzekeraars van zorg-, woon- en reisverzekeringen. Over deze producten schrijft hij regelmatig blogs om jou op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603