Aan het begin van de meivakantie was het enorm druk op Schiphol. Hierdoor hebben veel reizigers hun vlucht gemist. Was jij daar een van? Dan heb je waarschijnlijk extra kosten gemaakt voor het omboeken van je vlucht. En misschien heeft het je zelfs een aantal vakantiedagen gekost. Die schade wil je natuurlijk wel vergoed krijgen.

Schakel rechtsbijstandverzekering in

Heb je een rechtsbijstandverzekering? Schakel die dan eerst in. Je rechtsbijstandverzekeraar kan een claim neerleggen bij Schiphol. De vraag blijft wel of Schiphol aansprakelijk kan worden gesteld voor schade als gevolg van de vertragingen. Zo moet je bijvoorbeeld kunnen aantonen dat de vertraging op geen enkele manier aan jou te wijten is. Je moet er alles aan hebben gedaan om op tijd op Schiphol te zijn. Maar hoe bewijs je dat? Je rechtsbijstandverzekeraar kan je hier meer over vertellen.

Reisverzekering  

Heb je een reisverzekering dan hoop je natuurlijk dat je verzekeraar de schade vergoedt. Helaas is dat niet zo. Je reisverzekeraar vergoedt alleen de extra kosten die je maakt doordat je vliegtuig vertraging had. Maar daar is hier geen sprake van. Vliegtuigen vertrokken op tijd. De enorme wachtrijen hebben ervoor gezorgd dat reizigers hun vlucht misten. En schade die daar het gevolg van is, valt niet onder de reisverzekering.

Geen rechtsbijstandverzekering?

Als je geen rechtsbijstandverzekering hebt, kun je terecht bij een partij als Claimingo. Zij gaan proberen je schade te verhalen. Als zij met succes de schade kunnen claimen ontvangen zij een (flinke) vergoeding. Lukt dat niet dan betaal je ook niets. Dit wordt ‘no cure no pay’ genoemd.

Rechtsbijstandverzekering?

Goed verzekerd zijn bij juridische problemen? Kijk snel welke verzekering bij jou past.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Snel afgesl
10