Reisverzekering: alles over reisverzekeringen

Reisverzekering

Online je reisverzekering vergelijken en direct afsluiten? Dan ben je bij Independer.nl aan het goede adres. Al meer dan 16.000 consumenten hebben hun reisverzekering afgesloten via Independer.nl. Binnen een paar minuten vergelijken we voor jou ruim 30 reisverzekeraars. Zo vind je bij Independer.nl gegarandeerd de beste en goedkoopste reisverzekering.

Op deze pagina vind je al het laatste nieuws en interessante informatie rondom reisverzekeringen.

Gastcolumn: Medische kosten buitenland: flauwekul of niet?

| Door gastauteur: A(nog geen reacties)

Opinie

Bij de Nederlanden van Nu geloven wij in verzekeren zonder flauwekul. Echter sommige mensen zien verzekeren op zichzelf al als flauwekul . Zo hoorde ik laatst op een feestje het volgende verhaal:

“Met mijn motor was ik aan het toeren door het Spaanse deel van de Pyreneeën, toen ik moest uitwijken voor een tegenligger. Ik belandde tegen de rotswand. Mijn been zat klem tussen de motor en de berg. Niet veel later lag ik met een gebroken been in een Spaanse privékliniek. De zorg was fantastisch, maar toen ik thuis kwam, weigerde mijn zorgverzekering het grootste deel van de rekening te betalen. Ook bleek medische kosten niet te vallen onder mijn reisverzekering.“

De verteller keek mij verwijtend aan, want hij wist, dat ik bij een verzekeraar werkte. Ik begreep zijn frustratie. Helaas komt het vaker voor dat mensen pas achteraf ontdekken ergens niet voor te zijn verzekerd.

Bij De Nederlanden van Nu proberen wij dit te voorkomen door op onze website bij iedere verzekering in begrijpelijke taal aan te geven waar je wel of niet voor bent verzekerd. Soms blijven er dan toch vragen over. Medische kosten in het buitenland is zo’n onderwerp waar vaak verwarring over bestaat. Hoe zit het in dit geval?

Een gebroken been is een voorbeeld waar spoedeisende medische zorg nodig is. Je kunt hier niet mee wachten tot je terug bent in Nederland. De basiszorgverzekering vergoedt spoedeisende medische zorg in het buitenland. Dat is het uitgangpunt. Vervolgens gelden er verschillende regels en verdragen.

In de eerste plaats vergoedt de basiszorgverzekering in principe tot maximaal het bedrag dat geldt voor vergelijkbare zorg in Nederland. De meerkosten komen voor eigen rekening. Echter binnen Europa gelden iets andere regels. De EU-landen en Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland hebben namelijk samen afspraken gemaakt over spoedeisende medische zorg van mede-Europeanen.

Op de website van de Europese Unie kunt u lezen waar u in welk land recht op heeft. Hier staat bijvoorbeeld dat ziekenhuisbehandeling in Spanje gratis is. Dit geldt echter alleen voor openbare ziekenhuizen. Particuliere zorg wordt niet vergoed. Dan geldt weer de algemene regel van een vergoeding tot maximaal het Nederlandse tarief.

De motorrijder had de pech in een privékliniek te belanden. Hij had zich hier echter wel tegen kunnen bijverzekeren. Soms kan dat via een aanvullende zorgverzekering, maar het kan ook via de reisverzekering. Het moet dan wel om een reisverzekering gaan met medische kosten. Dat is dus één van de dingen waar je op moet letten bij het afsluiten.

Bij De Nederlanden van Nu streven wij er naar om mensen via onze website zo goed te informeren, dat zij zelfstandig een beslissing kunnen nemen. In het artikel ’Medische kosten buitenland vaak niet verzekerd’ zetten wij bijvoorbeeld uiteen wanneer het verstandig kan zijn om u voor medische kosten bij te verzekeren. En dat noemen wij ‘Verzekeren zonder flauwekul’.

Arjen Dijkstra is directeur bij De Nederlanden van Nu.

Meer artikelen over reisverzekering

Independer.nl doet continue onderzoek naar reisverzekeringen en publiceert regelmatig persberichten over reisverzekeringen. Hieronder vind je een overzicht van de meest recente artikelen over reisverzekeringen.

  
Valt een computer of tablet onder de dekking van je reisverzekering?22-07-2014
Reisverzekering: hoe goed is je foto- en filmapparatuur verzekerd?14-07-2014
Ben jij wel goed verzekerd voor jouw vakantieplannen?04-07-2014
Ben jij een festivalganger? Wat als er iets met je spullen gebeurt?02-07-2014
Hoe zit het met je reisverzekering op een fietsvakantie?02-07-2014

Archief reisverzekering

Nu op ons reisverzekering forum

Heb je een vraag of ervaring met een specifieke autoverzekeraar of je reisverzekering in het algemeen? Op ons forum kun je in contact komen met andere klanten of geïnteresseerden. Bekijk bestaande onderwerpen of start je eigen onderwerp over reisverzekeringen.

  
vakantie geannuleerd Zelf.nl17-07-2014
vakantie geannuleerd Zelf.nl17-07-2014
Bergtocht verzekeren04-07-2014
wanneer als partners verzekerd?02-07-2014
wanneer als partners verzekerd?01-07-2014

Ga naar het reisverzekering forum

Ervaringen met afsluiten reisverzekering via Independer.nl

Lees hieronder ervaringen van andere klanten met een reisverzekering vergelijken en afsluiten via Independer.nl. Ben je op zoek naar ervaringen met een bepaalde reisverzekering? Vele consumenten hebben ook hun ervaring met hun reisverzekering achtergelaten op Independer.nl.

  
heel goed ik ben zeer tevreden (rating: 5/5)1 August 2014
So easy to do - step by step guide (rating: 5/5)1 August 2014
Leuk,snel en duidelijk (rating: 3/5)1 August 2014
Zeeg goed en erg overzichtelijk. Na mijn keuze gemaakt te hebben had ik binnen vijf minuten een goede zorgverzekering afgesloten. (rating: 5/5)1 August 2014
ben nu verzekerd bij TakeCareNow en bevalt mee goed. (rating: 4/5)1 August 2014

Alle ervaringen met afsluiten reisverzekering via Independer.nl

RSS Feed

Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

21.694
8.573
880