6 tips om goed verzekerd op wintersport te gaan
Deel met een vriend:

6 tips om goed verzekerd op wintersport te gaan

In Nederland is de winter nog ver te zoeken, maar wintersporters onder ons kunnen zich nog verheugen op wat winterpret. De eerste wintersporters zijn alweer vertrokken richting de bergen en komende weken zullen velen volgen. Een uitstekend moment om je alvast voor te bereiden met een goede wintersportdekking op je reisverzekering. Want ga je op reis in een wintersportgebied en krijg je daar  een ongeluk? Dan krijg je alleen met een wintersportdekking de kosten vergoed. Wij geven je zes tips om extra goed op te letten zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

 1. Off-piste skiën? Let op: dat is vaak onverzekerd

  Als je buiten de pistes gaat skiën, loop je een grote risico op een ongeluk. En vaak vallen de kosten voor een ongeluk die je off-piste maakt niet onder je reisverzekering. Stel dat je met een traumahelikopter van de piste moet worden gehaald of dat je een gipsvlucht naar huis nodig hebt. Met een ongeluk off-piste krijg je deze kosten niet vergoed. Wil je toch off-piste skiën? Controleer dan goed de aanvullende voorwaarden van de wintersportdekking op je reisverzekering. Sommige reisverzekeraars geven wel een dekking als je bijvoorbeeld onder begeleiding van een gids off-piste gaat. Of als het gevaar op lawines klein is.

 2. Verzeker geneeskundige kosten mee

  De kosten van een ongeluk op de piste kunnen flink oplopen. Denk maar aan het vervoer van de piste naar het ziekenhuis. Vaak gaat dit met een glijbanaan of helicopter. En wist je dat een ziekenhuisbezoek in een wintersportland vaak duurder is dan in Nederland? En, nog veel belangrijker om te weten: deze kosten worden niet vergoed vanuit je zorgverzekering. Hiervoor sluit je een reisverzekering af met de dekkingen hulpverlening en geneeskundige kosten op je reisverzekering. Hulpverlening is vaak standaard meeverzekerd in je reisverzekering, maar geneeskundige kosten niet.  Onze tip: neem altijd een dekking voor geneeskundige kosten als je op wintersport gaat.

 3. Check de dekking voor medische hulp in Nederland

  Stel, je bent voor een ongeluk tijdens het skiën behandeld in een buitenlands ziekenhuis. Gelukkig had je geneeskundige kosten en hulpverlening verzekerd in je reisverzekering. Maar ook bij thuiskomt heb je nog kosten. Bijvoorbeeld om je dat voor je herstel naar een fysiotherapeut moet. Gelukkig vergoeden veel reisverzekeraars met de dekking geneeskundige kosten ook de behandelingen die nodig zijn in Nederland. De enige voorwaarde is dat de behandelingen wel een opvolging zijn van de zorg die je in het buitenland kreeg.

 4. Check dekking voor repatriëring

  Heb je een uitglijder gemaakt en zit je been hierdoor in het gips? Dan is je skivakantie helaas over en wil je zo snel mogelijk naar huis. De reisverzekeraar regelt dat je met een gipsvlucht naar huis kunt. Dit noem je ook wel repatriëring. Alleen als je familieleden niet met eigen vervoer naar huis kunnen, regelt de reisverzekeraar ook hun vervoer. Met een wintersportdekking is repatriëring altijd verzekerd.

 5. Onverwachts eerder naar huis? Check je dekking voor restitutie

  Een wintersport is best een dure vakantie. Denk maar aan de investering in wintersportkleding, een skipas en misschien moet je ook spullen huren zoals ski’s of een snowboard. Het is daarom extra zuur als je onverwacht eerder naar huis moet of als je pas gekochte ski’s op wintersport kapot gaan.  Gelukkig kan je hiervoor een bedrag vergoed krijgen vanuit je reisverzekering. Dit valt onder de bagagedekking. Het verschilt per verzekeraar welk bedrag je maximaal vergoed krijgt. Je vindt deze informatie in de polisvoorwaarden.

 6. Sluit geen dubbele automobilistenhulp af

  Ga je met de auto op weg naar je wintersportbestemming? Dan is het altijd verstandig om lid te zijn van een pechhulpdienst. Heb je in het buitenland al recht op de pechhulp van bijvoorbeeld de ANWB, Routemobiel, de dealer of garage? Dan zit je goed. Anders kun je deze pechhulp verzekeren met de dekking automobilistenhulp op je reisverzekering.

FB_ski2015

Op zoek naar een voordelige reisverzekering voor de wintersport? Ga dan reisverzekeringen vergelijken en kies dan in ieder geval de dekkingen ‘geneeskundige kosten’ en ‘wintersport’. Gebeurt er toch iets tijdens je vakantie dan ben je in elk geval goed verzekerd.

Lees meer over: reisverzekering

Geschreven door: Suzanne Persoon,

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk reisverzekeringen en sluit direct af

Vind de beste kortlopende of doorlopende reisverzekering

reisverzekering vergelijken

"Ik ben zeer tevreden "

Dhr. R.H.A. Heerink uit ENSCHEDE
2017-09-20, woonverzekering

"Alles erg snel en duidelijk qua info"

Anoniem uit DEN DUNGEN
2017-08-22, autoverzekering

"Zeer snel geregeld."

Dhr. L.W. Koene uit ZWOLLE
2017-08-29, woonverzekering

"Ik heb nog geen ervaring met jullie dus het kan meer of minder worden"

Dhr. W. Kreek uit AMSTERDAM
2017-09-14, autoverzekering

"Gewoon tevreden over independer"

Anoniem uit 'T HARDE
2017-09-16, autoverzekering

"Duidelijke uitleg. "

Mevr. J. .H. Ubels uit BLEISWIJK
2017-08-29, reisverzekering

"Fijn geholpen aan de telefoon. Informatie werd meteen toegestuurd. "

Anoniem uit GOIRLE
2017-09-15, autoverzekering

"Invullen en aanvragen ging er makkelijk"

Mevr. S. Machielsen-Phain uit DEVENTER
2017-09-12,

"Simpel en snel "

Anoniem uit BIDDINGHUIZEN
2017-09-03, overlijdensrisicoverzekering

"Duidelijk, snel en eerlijk."

Mevr. M.A. Valentijn uit 'S-HERTOGENBOSCH
2017-09-15, woonverzekering

"gaat snel en soepel tot nu toe"

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-09-06,

"om dat ik zeer tevreden ben. mede door telefoon overleg"

Dhr. J. Baars uit DE KRIM
2017-09-03, autoverzekering

"Aangename en duidelijke uitleg "

Dhr. S.A. van der Burgt uit TILBURG
2017-08-24, reisverzekering

"Goede service en een top website. "

Dhr. Y. Ayadi uit ROTTERDAM
2017-08-29, autoverzekering

"Prima site. Duidelijk en makkelijk. Ik ben hier niet zo handig in, maar dit ging prima. "

Mevr. B. Hitijahubessy-adema uit LEEUWARDEN
2017-09-18, autoverzekering