Annuleringsverzekering keert ook uit bij vertraging

| Door: (nog geen reacties)

Reisverzekering

Een annuleringsverzekering sluit je meestal af in combinatie met een reisverzekering. Deze verzekering is bedoeld om de kosten te vergoeden als de reis onverwachts geheel of gedeeltelijk niet door kan gaan.

Er zijn drie situaties waarin je een beroep kan doen op de annuleringsverzekering:

  1. Je bent op reis en moet onverwachts naar huis, bijvoorbeeld omdat je een ongeval hebt gehad.
  2. Je kunt of wilt onverwachts niet op reis, bijvoorbeeld omdat een naast familielid is overleden.
  3. Je reis loopt fikse vertraging op buiten jouw schuld om. Je vertrekt te laat of je komt veel later aan op de plaats van bestemming.

Dat een annuleringsverzekering in de eerste twee gevallen uitkeert, is bij veel mensen bekend. Dat een annuleringsverzekering ook uitkeert bij vertraging weet niet iedereen. Wij leggen je graag uit waar je recht op hebt bij vertragingen.

Meer dan 8 uur vertraging

Je hebt recht op vergoeding bij een vertraging van meer dan 8 uur. De meeste verzekeraars vergoeden een tot drie dagen van je totale reiskosten. De vergoeding geldt bij vertrek uit Nederland of bij aankomst op de reisbestemming. Vertrek je vanaf een vliegveld binnen een straal van 100 km van de Nederlandse grens? Dan geldt dat als vertrek uit Nederland.

Vergoeding

Vindt de verzekeraar dat je recht hebt op een vergoeding? Dan krijg je een bedrag uitgekeerd ter grootte van de reissom per dag. Dat bedrag bereken je als volgt: je deelt de totale kosten van de reis door het aantal dagen dat je op vakantie zou gaan. Sommige verzekeraars houden ook nog rekening met het bedrag waarvoor je verzekerd bent.

Vertraging wordt als volgt vergoed:

  • Vertraging van 8 tot 20 uur geldt als 1 dag
  • Vertraging van 20 tot 32 uur geldt als 2 dagen
  • Vertraging langer dan 32 uur geldt als 3 dagen

De voorwaarden kunnen per verzekeraar verschillen. Wil je weten of je verzekeraar in jouw geval je extra gemaakte kosten vergoedt? Neem dan contact op met je verzekeraar of adviseur.

Annulerings- en reisverzekering afsluiten

Ga je binnenkort een reisverzekering afsluiten? Kijk dan of je er een annuleringsverzekering bij wilt nemen. Heb je vertraging of kun je onverwachts toch niet op reis dan ben je niet meteen je geld kwijt. Vergelijk reisverzekeringen in combinatie met annuleringsverzekeringen op Independer.nl

Lees meer over: reisverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Mayke Melgers

Over Mayke Melgers

Mayke zorgt er als junior productmanager woon-, reis- en zorgverzekeringen voor dat er interessante nieuwsberichten op het weblog komen en dat de vergelijking klopt. Ze helpt klanten graag met duidelijke en eerlijke informatie over hun verzekering. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603