Annuleringsverzekering: ontslag of nieuwe baan een geldige reden?

| Door: (4 reacties)

Annuleringsverzekering: ontslag of nieuwe baan een geldige reden?Reisverzekering

Een annuleringsverzekering vergoedt (een deel van) de reissom als je niet op vakantie kunt gaan. De meeste mensen weten wel dat je een vakantie kunt annuleren als eerste- of tweedegraads familie ernstig ziek is of komt te overlijden. Of natuurlijk als je zelf ernstig ziek bent. Maar er zijn nog veel meer redenen om een reis te annuleren.  In een serie over annuleringsverzekeringen leggen we je uit met welke redenen je van je annuleringsverzekering gebruik kunt maken.

Vakantie annuleren vanwege ontslag

Heb je een leuke reis geboekt maar word je ontslagen terwijl je een vaste baan hebt? Dan kun je de reis meestal annuleren via je annuleringsverzekering. Het moet wel gaan om werkeloosheid als gevolg van een onvrijwillig ontslag. Bij sommige verzekeraars valt het ontslag van een tijdelijke baan ook onder de dekking.

Vakantie annuleren bij nieuwe baan

Ook het krijgen van een nieuwe baan kan een reden zijn om je reis te moeten annuleren. Hierbij hebben de verzekeringsmaatschappijen vaak wel aanvullende voorwaarden. Bijvoorbeeld dat het nieuwe arbeidscontract voor minimaal zes maanden of een jaar moet zijn of dat je werkloos was en daarvoor een uitkering kreeg.

Ben je werkeloos en krijg je een tijdelijke baan aangeboden? Dan stellen reisverzekeraars meestal de voorwaarden dat het om een baan gaat van minimaal 20 uur en voor langer dan 6 of 12 maanden.

Regels per reisverzekeraar

Het verschilt per verzekeraar bij welke redenen je wel en geen gebruik kunt maken van je annuleringsverzekering. Check voor de exacte regels altijd even je polisvoorwaarden of neem contact op met je reisverzekeraar.

Lees meer over: reisverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Carla Cornelisse

Over Carla Cornelisse

Carla houdt zich als account coördinator bezig met woon- en reisverzekeringen. Zij is o.a. verantwoordelijk voor de vergelijking op onze website en houdt je regelmatig op de hoogte van het laatste nieuws rondom woon- en reisverzekeringen. Lees verder

4 Reacties op dit artikel
 1. Beste Carla,

  Ik ben een aantal jaren geleden behandeld door chemokuren, en nu jaren later heb ik meer
  gezondheid klachten gekregen ,mijn vakantie van 1 week was geboekt, maar toen ben ik door mijn ziekte in de ziektewet UWV gekomen,daardoor krijg ik minder te besteden.
  DE reis wordt daarom te duur, en heb hem geannuleerd alleen de verzekering wil niet om deze financiële reden uitkeren.

  Ik hoop dat je hierop kunt reageren,

  Groeten .

  Harry De Mooy 19 mei 2017 om 13:22
 2. Beste Harry,

  Wat vervelend dat u de reis heeft moeten annuleren. Het klopt dat de verzekeraar in deze situatie niet over gaat tot uitkeren. De reden van annuleren valt helaas niet onder de voorwaarden van een annuleringsverzekering.

  Susanne Boogers (Independer.nl) 19 mei 2017 om 14:39
 3. Beste Carla,

  Ik ben afgelopen week aangenomen als leerkracht maar had in februari al een vakantie geboekt 30-8 tot 7-9. De school start 4-9 dus ik moet dan al aanwezig zijn. Ik was hiervoor werkloos en had een ww uitkering tot mei. Kan ik nog een beroep doen op de annuleringsverzekering? De baan betreft 24uur p/w en is voor een jaar.

  Groet,
  Dries

  Dries 3 juli 2017 om 17:11
 4. Beste Dries,

  Gefeliciteerd met uw nieuwe baan! U kunt het beste met de schadeafdeling van de annuleringsverzekering contact opnemen. Het verschilt namelijk per verzekeraar of het wordt vergoed en of er aanvullende voorwaarden zijn.

  Heeft u de annuleringsverzekering bij Independer afgesloten? Dan kunt u de schadeafdeling tussen 8.30-17.00 bereiken op telefoonnummer 035-626 55 44.

  Marleen Schepers (Independer.nl) 4 juli 2017 om 08:41
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603