Met banaan van skipiste af is duurder dan je denkt
Deel met een vriend:

Met banaan van skipiste af is duurder dan je denkt

Wie op wintersport gaat, moet echt even de dekking van zijn of haar reisverzekering checken. Op wintersport is het risico dat je wat overkomt een stuk groter dan tijdens een zonvakantie. Je moet er toch niet aan denken dat je met een banaan van de skihelling moet worden gehaald. Want dat kost al snel een paar honderd euro. En daar moet je wel voor verzekerd zijn, anders betaal je die rekening gewoon zelf.

Medische kosten

Krijg je een ongeluk op de piste? Dan krijg je de noodzakelijke medische kosten vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Je krijgt dan, afhankelijk van de dekking, de behandelingen vergoed tegen het in Nederland geldende tarief. Vaak is dat voldoende. Wel goed om van tevoren uit te zoeken hoe je voor deze kosten verzekerd bent met je zorgverzekering. Vanuit sommige aanvullende verzekeringen worden de kosten bovenop het in Nederland geldende tarief namelijk ook vergoed.

Voorbeeld: medische zorg in Zwitserland is veel duurder dan in Nederland. Krijg je een ski-ongeluk in Zwitserland en ben je alleen voor het Nederlandse tarief verzekerd? Dan kun je na afloop een forse rekening verwachten.

“Om zeker te weten dat je al je medische kosten vergoed krijgt, raden wij je aan goed naar je zorg- en reisverzekering te kijken. Heb je alleen een basisverzekering? Dan is het slim om geneeskundige kosten mee te verzekeren bij je reisverzekering. De kosten die je zorgverzekeraar niet betaalt, krijg je dan vergoed van je reisverzekeraar. Maar heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan kan het zijn dat je al goed verzekerd bent voor medische kosten in het buitenland. Een aanvullende dekking op je reisverzekering is dan niet nodig”, zegt Bas Knopperts, expert Reisverzekeringen van Independer.

Kosten voor banaan, helikopter en langer verblijf

Heb je een zwaar ongeluk gehad en moet je per helikopter of banaan van de piste worden gehaald? Dan vergoedt je reisverzekeraar deze kosten alleen als je de dekking ‘wintersport’ had afgesloten bij de reisverzekering. “Maar er komen nog andere kosten om de hoek kijken”, zegt Bas. Moet je in het ziekenhuis blijven en kun je niet naar huis? Dan is het wel fijn als je partner bij je kan blijven. Voor de kosten die je partner of een medereiziger extra moet maken (bijvoorbeeld extra overnachtingen, eten en drinken) ben je dan ook gewoon verzekerd. “Dit zijn kosten waar niet iedereen aan denkt. Wel fijn als je die ook vergoed krijgt”.

Uitgebreide dekking op wintersport altijd verstandig

Eigenlijk komt het erop neer dat de dekking ‘wintersport’ bij je reisverzekering ervoor zorgt dat alle dekkingen worden uitgebreid. “En dat weet niet iedereen”, zegt Bas. Dus ga je op wintersport, verzeker dan altijd ‘wintersport’ mee. Dan krijg je bijvoorbeeld ook gemiste skilessen of de huur van je ski’s vergoed, als je door een ongeval niet meer kunt skiën. “Wel zo prettig als je ook deze kosten terugkrijgt. Want wintersport is al duur genoeg weet ik uit ervaring“, aldus Bas.

Off piste skiën

Goed om te weten dat niet elke verzekeraar off piste skiën meeverzekert. Want off piste skiën brengt extra risico’s met zich mee. Ben je van plan dit te doen, neem dan even contact op met je reisverzekeraar. Dan kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Lees meer over: reisverzekering

Geschreven door: Esther Storm,

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk reisverzekeringen en sluit direct af

Vind de beste kortlopende of doorlopende reisverzekering

reisverzekering vergelijken

"Tot nu toe eenvoudige info"

Mevr. A.S. De Callafon uit ROTTERDAM
2017-09-07,

"Duidelijk en klantvriendelijk"

Dhr. R.W. Vischer uit HELLEVOETSLUIS
2017-08-27, reisverzekering

"Ok"

Dhr. D. Mihajlovic uit ROTTERDAM
2017-08-30, reisverzekering

"makkelijk en goed geregeld hoop t nooit nodig te hebben top. "

Dhr. F.P.C. vd Einden uit SOMEREN
2017-09-20, woonverzekering

"mijn vrienden aanbevolen"

Dhr. K.A.D.I.R. Mehmedov Kadirov uit 'S-GRAVENHAGE
2017-09-11,

"Snel en simpel"

Anoniem uit APELDOORN
2017-08-25, autoverzekering

"Jullie doet het snel "

Dhr. A. Koeiman uit 'S-GRAVENHAGE
2017-09-20, autoverzekering

"Gemakkelijke site. Kind kan de was doen."

Anoniem uit HUISSEN
2017-09-08,

"Snel en makkelijk"

Dhr. J.T.R. MULDER uit GORSSEL
2017-09-21, autoverzekering

" Via internet deze verzekering gevonden, en door mijn contactpersoon van verwijzen omdat hij gaat me pension. Dus ben blij dat ik een andere verzekering heb. "

Anoniem uit UTRECHT
2017-09-21, autoverzekering

"Waarom zeggen jullie deze verzekering ook niet zelf voor mij op, net zoals jullie dat doen voor mijn autoverzekering? Dat is bij dezelfde maatschappij. Ik wilde onderaan de opzegbrief zoals jullie voorstellen downloaden, maar is niet beschikbaar."

Dhr. Van Delden uit COEVORDEN
2017-09-04, beste-in-1-pakket

"duidelijke site"

Anoniem uit ROTTERDAM
2017-09-20, reisverzekering

"erg handig."

Mevr. F.J. Struijs uit ZOETERMEER
2017-09-16, autoverzekering

"makkelijk vergelijken en dus een keuze te maken"

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-09-15, woonverzekering

"Eenvoudig vergelijekn van verzekeringen, makkelijk en snel af te sluiten."

Anoniem uit ZEEWOLDE
2017-09-09,