Binnenkort je zomervakantie regelen? Denk aan een reisverzekering

| Door: (nog geen reacties)

Binnenkort je zomervakantie regelen? Denk aan een reisverzekeringReisverzekering

Veel mensen boeken hun zomervakantie aan het begin van het jaar. Lekker vooruitzicht om je midden in de winter alvast te kunnen verheugen op een heerlijke vakantie. En vaak krijg je nog een mooie vroegboekkorting ook. Maar is het slim om nu ook meteen al je reisverzekering te regelen?

Doorlopende reisverzekering

Heb je een doorlopende reisverzekering? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Je kunt lekker op vakantie gaan en bent goed verzekerd. Controleer wel even of je de juiste dekking hebt. Want voor wintersport of gevaarlijke sporten ben je niet standaard verzekerd. Dit zijn extra dekkingen die je kunt kiezen. En ga je buiten Europa, vergeet dan niet werelddekking te nemen.
Nog geen reisverzekering afgesloten? Ga je meerdere keren per jaar naar het buitenland op vakantie dan is een doorlopende reisverzekering al snel voordeliger. Dat geldt ook voor gezinnen die twee weken op vakantie gaan binnen Europa.

Kortlopende reisverzekering

Ga je weinig op vakantie of maar kort? Dan is een kortlopende reisverzekering misschien goedkoper dan een doorlopende. Als een doorlopende toch goedkoper is dan wijzen we je daarop als je op onze site een vergelijking maakt.
Je kunt een reisverzekering afsluiten tot vlak voor vertrek. Dus je hoeft zo’n verzekering nu niet te regelen. Wacht je nog even met de reisverzekering? Zet wel even een reminder in je agenda, zodat je het niet vergeet.

Regel je reisverzekering zelf en bespaar

Bij het boeken van een reis krijg je vaak meteen een reisverzekering aangeboden. Dit zijn vaak de duurdere reisverzekeringen, want ze hebben heel uitgebreide dekkingen die je lang niet altijd nodig hebt. En het zijn bijna altijd kortlopende reisverzekeringen. En die zijn al snel duurder dan een doorlopende reisverzekering, zeker als het gaat om voor een zomervakantie van 2-3 weken. Twijfel je of je de reisverzekering wel direct bij de reisorganisatie moet afsluiten? Maak dan een vergelijking van reisverzekeringen bij Independer. Wij laten je altijd zien wat het voordeligst is voor jou: doorlopend of kortlopend. Dus je betaalt nooit te veel voor je reisverzekering.

Annuleringsverzekering

Annuleringsverzekeringen worden via reisbureaus als kortlopende verzekeringen aangeboden of als extra dekking bij een reisverzekering. In tegenstelling tot een reisverzekering moet je een annuleringsverzekering regelen direct na het boeken van de reis. Wacht je langer dan zeven dagen dan kun je een annuleringsverzekering niet meer afsluiten of je dekking wordt beperkt. Want zodra je boekt loop je het risico dat je moet annuleren door onvoorziene omstandigheden. Wil je een reisverzekering met annuleringsdekking afsluiten, dan moet je vaak binnen zeven dagen na het boeken al een reisverzekering met annulering afsluiten. Goed om te weten dat een doorlopende annuleringsverzekering al snel voordeliger is als een reis meer dan 1.000 euro kost.

Lees meer over: reisverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Esther Storm

Over Esther Storm

Esther Storm is tekstschrijver/redacteur en (mede)verantwoordelijk voor alle online en offline communicatie. Ze (her)schrijft onder meer persberichten, e-mails, teksten voor de website en het weblog en is eindredacteur van de nieuwsbrief. Esther werkt sinds 2004 bij Independer.nl. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603