Bosbranden in Frankrijk: wat heb je aan je reisverzekering?

| Door: (nog geen reacties)

Reisverzekering

Op dit moment woeden er grote bosbranden in Zuid-Frankrijk en Corsica. Tienduizenden mensen zijn al geëvacueerd, waaronder veel toeristen. Het belangrijkste is natuurlijk dat je veilig wegkomt van de bosbranden. Maar wat als je extra kosten maakt omdat je eerder naar huis moet en vakantiedagen mist die je wel al betaald had? Of als je niet meer kan of wil afreizen naar Frankrijk?

Vervangend verblijf vergoed door reisverzekering

Ben je in Frankrijk en word je geëvacueerd vanwege de brand? Dan heb je vanuit je reisverzekering recht op vergoeding van vervangend verblijf. Neem in dat geval contact op met de alarmcentrale van de reisverzekeraar. Een overzicht van de telefonnummers vind je hier.

Eerder naar huis? Bel touroperator

Wil je naar huis vanwege de brand? Neem dat contact op met je touroperator. Zij zijn verantwoordelijk voor je veiligheid en kunnen je verder helpen. Als je zelf bent afgereisd naar het gebied dan kun je ook terecht bij de alarmcentrale.

Niet meer naar accomodatie in Frankrijk kunnen

Heb je een camping, appartement of vakantiewoning in Frankrijk geboekt en kun je daar vanwege de brand niet heen? Dan kun je de annuleringskosten vergoed krijgen vanuit je annuleringsverzekering, of een vervangende accommodatie boeken. De kosten van de vervangende accommodatie mogen niet hoger liggen dan wat je eerder had betaald.

Is het nog wel mogelijk om naar je vakantiebestemming te reizen, maar wil je dit zelf niet meer? Helaas is dat bij de meeste annuleringsverzekeringen uitgesloten. Een paar verzekeraars bieden een extra uitgebreide annuleringsverzekering aan. Deze annuleringsverzekering vergoedt wel de kosten als je liever niet meer naar Frankrijk reist. Bekijk wat er in je polisvoorwaarden staat of vraag het na bij je verzekeraar of adviseur.

Vragen? Neem gerust contact op

Zit je toch nog met vragen over de bosbrand of een andere situatie in je vakantieland? Neem gerust contact op met onze experts. Zij helpen je graag verder!

Lees meer over: reisverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Bas Knopperts

Over Bas Knopperts

Bas zorgt ervoor dat jij de juiste producten bij ons kunt afsluiten door zijn contact met de verzekeraars van zorg-, woon- en reisverzekeringen. Over deze producten schrijft hij regelmatig blogs om jou op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603