Gebeurt er tijdens je reis iets met je bagage? Dan ben je met een reisverzekering hiervoor verzekerd. Houd er wel rekening mee dat reisverzekeraars hier een eigen risico voor hebben. Bij beschadiging, verlies of diefstal betaal je een deel van de schade (het eigen risico) zelf. Dit eigen risico betaal je per gebeurtenis. Stel jouw koffer raakt op de heenweg beschadigd en tijdens de terugweg wordt je handbagage gestolen. Dan betaal je voor beide incidenten eerst twee keer het eigen risico.

Kies je eigen risico

Voor de bagage kun je zelf het eigen risico kiezen. De meeste verzekeraars bieden de keuze uit een bedrag van € 0,00 tot € 100,00. Kies je een hoger eigen risico dan gaat meestal de premie van je reisverzekering omlaag.

Bij het afsluiten is het dus verstandig goed om op het eigen risico te letten. Ben je bang dat er iets gebeurt met je bagage en wil je niet bijbetalen? Zorg dat dan je geen eigen risico kiest voor bagage. Is het niet erg als je een deel zelf moet betalen dat kun je een hoger eigen risico nemen. Let bij het sluiten van de reisverzekering ook op het eigen risico van de overige voorwaarden.

Vergelijk het eigen risico

In de reisverzekering vergelijking van Independer.nl zie je welk eigen risico een verzekering heeft voor bagage. Ook voor elk onderdeel, bijvoorbeeld ‘het verzekeren van geld’ staat wat de maximale vergoeding is die je krijgt. Uiteraard vertellen we je ook als je eerst een eigen risico moet betalen.

Verzekerd op reis

Ga je binnenkort reizen? Vergelijk reisverzekeringen en ga verzekerd op pad.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Heel overzichtelijk en makkelijk proces om de verzekeringen af te sluiten.
10