Gevaarlijke sport in Rio de Janeiro: ben je verzekerd?

| Door: (nog geen reacties)

Reisverzekering

In augustus reizen veel Nederlanders naar Rio de Janeiro voor een bezoek aan de Olympische Spelen. Raak je hierdoor geïnspireerd en wil je zelf ook een (gevaarlijke) sport gaan doen? Zorg dan wel dat je goed verzekerd bent. 

Dekking gevaarlijke sporten

Wil je een gevaarlijke sport doen, zoals parachutespringen, bungeejumpen of abseilen? Dan moet je bij je reisverzekering de dekking gevaarlijke sporten afsluiten. Anders ben je niet verzekerd als er iets misgaat en betaal je eventuele medische kosten zelf.

Lees meer over de dekking gevaarlijke sporten en wat daar allemaal onder valt.

Vergoeding medische kosten

Raak je in Brazilië gewond en beland je in het ziekenhuis? Spoedeisende hulp wordt vergoed door de basisverzekering van je zorgverzekering, maar maximaal tot het tarief dat voor die behandeling in Nederland geldt.

In Brazilië kom je vaak in een privékliniek terecht en lopen de kosten behoorlijk op. De basisverzekering biedt dan te weinig dekking. Sluit een aanvullende zorgverzekering met dekking voor spoedeisende hulp af of de dekking geneeskundige kosten bij je reisverzekering. Zo voorkom je een flinke rekening achteraf.

Olympische Spelen Rio en reisverzekering

Voor je bezoek aan de Olympische Spelen zijn er nog meer dingen om aan te denken. Check onze tien tips voor je reisverzekering in Rio.

Lees meer over: reisverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Bas Knopperts

Over Bas Knopperts

Bas zorgt ervoor dat jij de juiste producten bij ons kunt afsluiten door zijn contact met de verzekeraars van zorg-, woon- en reisverzekeringen. Over deze producten schrijft hij regelmatig blogs om jou op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.609
603