Medische kosten in Rio de Janeiro: wat wordt er vergoed?

| Door: (nog geen reacties)

Reisverzekering

Tijdens je bezoek aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro hoop je natuurlijk dat er niets vervelends gebeurt, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Om de kosten van eventuele medische hulp nodig vergoed te krijgen, is het belangrijk om de juiste dekkingen af te sluiten bij je zorg- en reisverzekering. 

Zorgverzekering vergoedt maximaal Nederlandse tarief

Je zorgverzekering vergoedt spoedeisende hulp in de hele wereld, maar alleen tot het Nederlandse tarief. Dit houdt in dat je alleen de kosten vergoed krijgt tot aan het bedrag dat het in Nederland zou kosten. Bij een behandeling in een normaal ziekenhuis is dat meestal voldoende. Maar beland je in een privékliniek dan loopt de rekening snel op en kom je boven het Nederlandse tarief uit.

Aanvullende zorg- of reisverzekering

De kosten boven het Nederlandse tarief zijn op twee manieren aanvullend te verzekeren: via een aanvullende zorgverzekering of met de geneeskundige kosten dekking van je reisverzekering. Heb je al een aanvullende zorgverzekering voor spoedeisende hulp in het buitenland? Dan is het niet nodig dit ook nog bij je reisverzekering mee te verzekeren. Anders ben je dubbel verzekerd en betaal je onnodig extra premie. Ben je er via je zorgverzekering nog niet voor verzekerd, sluit dan de geneeskundige kosten dekking af bij je reisverzekering. Je zorgverzekeraar vergoedt dan het Nederlands geldende tarief en je reisverzekeraar de rest.

Voorbeeld

Je krijg in Rio de Janeiro een ongeluk en komt in het ziekenhuis terecht. De behandeling kost 1200 euro. In Nederland kost dezelfde behandeling 1000 euro. Je zorgverzekeraar vergoedt 1000 euro en de overige 200 euro wordt vergoed via je aanvullende zorgverzekering of de geneeskundige kosten dekking van je reisverzekering. Heb je een van deze dekkingen niet? Dan betaal je die 200 euro zelf.

Lees meer over: reisverzekering, zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Bas Knopperts

Over Bas Knopperts

Bas zorgt ervoor dat jij de juiste producten bij ons kunt afsluiten door zijn contact met de verzekeraars van zorg-, woon- en reisverzekeringen. Over deze producten schrijft hij regelmatig blogs om jou op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603