Niet jouw schuld? Annuleringsverzekering vergoedt niet altijd

| Door: (1 reactie)

Niet jouw schuld? Annuleringsverzekering vergoedt niet altijdReisverzekering

Ga je met vakantie dan zit je niet te wachten op vertraging, oponthoud of andere ongewenste situaties. En overkomt je dat, dan wil je een vergoeding van de annuleringsverzekeraar. In veel gevallen ontvang je die ook. Toch zijn er ook situaties waarin je annuleringsverzekering niets uitkeert.

Visum geweigerd

Ga je naar een land waarvoor een visum nodig is, dan ga je er waarschijnlijk gewoon van uit dat je dat krijgt. Erg vervelend als je de reis al hebt geboekt en het visum wordt geweigerd. Of nog erger, wat twee Rotterdamse studenten onlangs overkwam: ze waren al in de VS toen hun eerder verstrekte visum (ESTA) werd ingetrokken. In zo’n situatie kun je van je annuleringsverzekeraar een vergoeding krijgen.

Kon je van tevoren niet weten dat je aanvraag zou worden afgewezen? Dan valt dit onder de annuleringsverzekering. Je krijgt de kosten voor de geboekte reis gewoon terug. Wel goed om voordat je boekt, uit te zoeken of je wel voor een visum in aanmerking komt.

Vlucht gemist door file of ander oponthoud

Je vlucht missen is enorm balen, vooral als je er niks aan kon doen. Je belandt bijvoorbeeld in de file door een ongeval of wegwerkzaamheden. Ook al kon jij er niet veel aan doen, dit valt niet onder de dekking van je annuleringsverzekering. Ga dus altijd ruim van tevoren richting luchthaven. En check de verkeerssituatie op de weg ruim voordat je wegrijdt. Zeker als je bijvoorbeeld vanaf Frankfurt of Brussel vliegt.

Je hoort nu veel over de extreme drukte op Schiphol. Het is zelfs zo erg dat mensen hun vlucht erdoor missen. Ook hiervoor geldt dat de annuleringsverzekeraar niets vergoedt, want je had er zelf voor moeten zorgen dat je op tijd naar Schiphol was gekomen. Je krijgt ook geen vergoeding als je een vlucht mist vanwege extra controles of een ondervraging op de luchthaven. De reisorganisatie of luchthaven kan misschien iets voor je betekenen, maar de annuleringsverzekering niet.

Vanwege stempel niet toegelaten

Er zijn landen waar je niet in mag, als je bijvoorbeeld een stempel in je paspoort hebt dat je in Israël bent geweest. Word je daardoor geweigerd? Dan kun je de kosten verhalen op je annuleringsverzekering. Maar dan moet de weigering wel onverwacht zijn. Als je van tevoren had kunnen weten dat het stempel een probleem zou opleveren, krijg je geen vergoeding.

Terroristische aanslag

Europese hoofdsteden hebben de laatste tijd te maken met terroristische aanslagen. Heb jij een citytrip geboekt en zou je vlak na de aanslag de bewuste stad bezoeken? Dan zijn er annuleringsverzekeraars die de kosten vergoeden. Officieel is een terroristische aanslag niet gedekt, maar een aantal verzekeraars heeft dit toch opgenomen in hun voorwaarden. Heb je een reis geboekt en volgt er daarna een negatief reisadvies? Ook dan krijg je van een aantal verzekeraars je reis vergoed. Boek je de reis na de aanslag of het negatieve reisadvies, dan keert een annuleringsverzekeraar natuurlijk niet uit.

Annuleringsverzekering binnen 7 dagen na boeken

Goed om te weten dat je een annuleringsverzekering bijna altijd binnen 7 dagen na het boeken van je reis moet afsluiten. Er zijn enkele verzekeraars waar het later ook nog kan. Het kan in elk geval nooit als je al weet dat je niet op reis kunt. Heb je dan geen annuleringsverzekering dan ben je helaas je geld kwijt. Een annuleringsdekking kun je ook bij je reisverzekering afsluiten. Kies je voor een doorlopende reisverzekering dan kun je daar ook een doorlopende annuleringsdekking bij afsluiten. Je bent dan het hele jaar door verzekerd. Lees hier wat geldige redenen voor annulering zijn, die je verzekeraar vergoedt.

Lees meer over: reisverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Bas Knopperts

Over Bas Knopperts

Bas zorgt ervoor dat jij de juiste producten bij ons kunt afsluiten door zijn contact met de verzekeraars van zorg-, woon- en reisverzekeringen. Over deze producten schrijft hij regelmatig blogs om jou op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Lees verder

1 Reactie op dit artikel
  1. Wist je dat je tegenwoordig ook je vakantie zelf kunt doorverkopen als je niet kunt en de verzekering het niet dekt?

    Mark 20 juli 2017 om 09:49
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603