Oeps! Ongelukje op vakantie? Check je verzekering

| Door: (nog geen reacties)

Reisverzekering

Net als in Nederland, kun je ook in het buitenland een ongelukje krijgen en moet je misschien wel een bezoekje brengen aan de spoedeisende hulp. In Nederland maak je je er vaak niet druk om. Je weet namelijk dat je de kosten helemaal vergoed krijgt vanuit je zorgverzekering. Je betaalt dan alleen je eigen risico. Maar in het buitenland is dit vaak niet zo vanzelfsprekend.

 Standaard dekking vanuit je zorgverzekering

Je hoeft je in de meeste gevallen gelukkig geen zorgen te maken. De basisverzekering vergoedt de kosten voor spoedeisende hulp in het buitenland. Het is wel goed om te weten dat dit altijd tot het maximaal in Nederland geldende tarief is. Is de behandeling in het buitenland duurder dan in Nederland? Dan betaal je zelf de extra kosten.

Extra verzekeren kan

Ben je bang dat het Nederlandse tarief niet voldoende is? Of wil je gewoon liever het zekere voor het onzekere nemen? Dan kun je je extra verzekeren voor spoedeisende hulp in het buitenland. Je hebt hiervoor twee opties:

  1. Een aanvullende zorgverzekering
    Met een aanvullende zorgverzekering verzeker je de kosten die hoger zijn dat het in Nederland geldende tarief. Je kunt deze verzekering alleen aan het einde van het jaar afsluiten als je ook je basisverzekering afsluit. Tussentijds kan helaas niet.
  2. Een reisverzekering
    Eén van de onderdelen van een reisverzekering zijn medische kosten in het buitenland. Als je deze dekking kiest, ben je verzekerd voor alle kosten die je maakt rondom spoedeisende hulp in het buitenland. Je kunt op elk moment in het jaar een reisverzekering afsluiten en hierbij kiezen voor een kortlopende of doorlopende verzekering.

Tip van Independer: pas op voor oververzekering

Ga je (binnenkort) op vakantie en wil je ervan verzekerd zijn dat eventuele kosten rondom spoedeisende hulp in het buitenland verzekerd zijn? Check dit dan van tevoren bij je zorgverzekering. Als je namelijk een aanvullende zorgverzekering hebt, is de kans groot dat je al verzekerd bent voor medische kosten in het buitenland. Heb je alleen een basisverzekering? Dan heb je hier geen dekking voor.

Heb je het gecontroleerd en heeft je zorgverzekering geen dekking voor spoedeisende hulp in het buitenland? Dan raden we je aan dit wel mee te verzekeren bij je reisverzekering. De kosten hiervoor zijn namelijk vaak laag. Zeker als je het vergelijkt met de kosten die spoedeisende hulp met zich meebrengt.

Wie bel je als je hulp nodig hebt?

Heb je spoedeisende hulp nodig in het buitenland? Dan maakt het niet uit of je je zorgverzekeraar of reisverzekeraar belt. Allebei hebben ze namelijk een alarmcentrale die dag en nacht voor je klaarstaat. Maak je hierbij geen zorgen over de kosten die misschien gedeeltelijk uit de zorgverzekering en gedeeltelijk uit de reisverzekering vergoed worden. Het belangrijkste is dat je eerst geholpen wordt. De verzekeraar die je hiervoor belt, helpt je graag verder.

Lees meer over: reisverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Annemarie Wolbers

Over Annemarie Wolbers

Op zoek naar informatie op Independer.nl? Annemarie zorgt ervoor dat alle teksten die jij op onze website leest zo compleet en aantrekkelijk mogelijk zijn. En missen we nog onderwerpen? Dan zorgt Annemarie dat we ook daarover schrijven. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603