Naar Olympische Spelen Rio: hoe is je bagage verzekerd?

| Door: (nog geen reacties)

Reisverzekering

Over anderhalve maand beginnen de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Ga je daar als toeschouwer heen? Dan neem je misschien wel een dure fotocamera mee om alles vast te leggen. Maar als je camera onverhoopt beschadigd raakt of wordt gestolen, ben je dan wel verzekerd? 

Maximale dekking bagage

De meeste reisverzekeraars bieden een standaarddekking voor bagage. Hiermee ben je verzekerd tegen diefstal, verlies, vermissing of beschadiging van je bagage op vakantie. In het ergste geval raak je je hele koffer kwijt. Dan is het fijn als je van je reisverzekeraar geld krijgt om nieuwe spullen te kopen.

Check de polisvoorwaarden van je reisverzekering om te zien tot welk bedrag je bagage verzekerd is. De vergoeding is namelijk niet onbeperkt. Dat geldt voor zowel alle bagage bij elkaar, als voor losse spullen. Zo kan je bagage voor € 3.000,- verzekerd zijn, terwijl je camera dat maar tot € 250,- is.

Reisverzekeraar vergoedt niet zomaar de kosten

Wees je ervan bewust dat een verzekeraar niet zomaar geld uitkeert als spullen beschadigen, kwijtraken of gestolen worden. Je moet er alles aan gedaan hebben om dit te voorkomen. Als je bijvoorbeeld je camera of telefoon onbeheerd achterlaat en hij wordt gestolen, krijg je dit niet vergoed. Daar had je namelijk beter op kunnen letten.

Olympische Spelen Rio en reisverzekering

Naast de bagage zijn er op het gebied van je reisverzekering nog meer dingen om op te letten als je naar de Olympische Spelen gaat. Lees ook onze andere artikelen met tips voor je reisverzekering in Rio.

Lees meer over: reisverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Bas Knopperts

Over Bas Knopperts

Bas zorgt ervoor dat jij de juiste producten bij ons kunt afsluiten door zijn contact met de verzekeraars van zorg-, woon- en reisverzekeringen. Over deze producten schrijft hij regelmatig blogs om jou op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603