Reis naar Olympische Spelen Rio annuleren vanwege zika-virus

| Door: (nog geen reacties)

Reisverzekering

Sinds eind 2015 heerst in Zuid-Amerikaanse landen het zika-virus., dus ook in Brazilië. Vanwege het virus geldt er voor zwangere vrouwen nog steeds een aangepast reisadvies voor Zuid-Amerika. Hen wordt geadviseerd om alleen naar Brazilië af te reizen als dit echt noodzakelijk is. Maar stel dat je al een ticket had gekocht voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro?

Voorkom besmetting

Reis je wel af naar Brazilië, bescherm je dan goed tegen de muggen die het zika-virus verspreiden. Bijvoorbeeld door een shirt met lange mouwen en een lange broek te dragen. Voor meer informatie over het voorkomen van besmetting, kun je terecht bij je huisarts.

Reis annuleren vanwege zika-virus

Kun of wil je door het zika-virus de reis naar Rio niet meer maken? Helaas is dit geen geldige reden om gebruik te maken van je annuleringsverzekering. Wel kunnen zwangere vrouwen bij veel reisorganisaties de reis omboeken. Meer informatie hierover lees je in dit artikel.

Als je niet zwanger bent, hoef je je geen zorgen te maken over het zika-virus. Je kunt last krijgen van bijvoorbeeld koorts of huiduitslag, maar dit gaat vanzelf weer over. Lees meer informatie over het zika-virus op deze site van de overheid.

Olympische Spelen Rio en reisverzekering

Naast het zika-virus is er nog meer om rekening mee te houden als je naar Rio gaat. Check ons artikel tien tips voor je reisverzekering in Rio.

Lees meer over: reisverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Bas Knopperts

Over Bas Knopperts

Bas zorgt ervoor dat jij de juiste producten bij ons kunt afsluiten door zijn contact met de verzekeraars van zorg-, woon- en reisverzekeringen. Over deze producten schrijft hij regelmatig blogs om jou op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.609
603