Reisverzekeraars geven meer inzicht in vergoeding bij schade of diefstal

| Door: (nog geen reacties)

Reisverzekeraars geven meer inzicht in vergoeding bij schade of diefstalReisverzekering

In november vorig jaar deed Independer, samen met onderzoeksbureau MoneyView, een oproep aan inboedel- en reisverzekeraars om hun afschrijvingslijsten openbaar te maken. Met deze lijsten bepalen verzekeraars de dagwaarde van bijvoorbeeld een smartphone of iPad. De oproep was een succes, want inmiddels heeft 70% van de reisverzekeraars aangegeven de afschrijvingslijsten openbaar te maken.

Voordelen van openbaar maken afschrijvingslijsten

In de afschrijvingslijsten is te zien wat de dagwaarde is van spullen. Spullen nemen natuurlijk in waarde af, en dat heeft invloed op wat een verzekeraar vergoedt bij schade of diefstal. Zonder afschrijvinglijsten weet je als verzekerde niet waar je precies recht op hebt. Dat maakt het ook lastiger om de voorwaarden van reisverzekeringen en inboedelverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Grote verschillen tussen verzekeraars

De bedragen die verzekeraars vergoeden lopen fors uiteen, zo laat MoneyView zien. Bij sommige verzekeraars is een smartphone met een nieuwwaarde van 500 euro, na 2,5 jaar nog maar 83 euro waard. Bij andere verzekeraars is dat drie keer zoveel (250 euro).

18% van de verzekeraars geeft aan de lijsten niet openbaar te maken. 12% wil maar een deel publiceren.

Overzicht per verzekeraar

Bekijk in dit overzicht welke verzekeraars hebben toegezegd hun afschrijvingslijsten openbaar te maken.

Lees meer over: reisverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Ferdy Cornelissen

Over Ferdy Cornelissen

Ferdy is online marketeer en schrijft over onze verzekeringsproducten. Hij zorgt ervoor dat ingewikkelde verzekeringstaal begrijpelijk en eenvoudig leesbaar is. Hij doet dit op onze website, maar ook daarbuiten en houdt ook contact met journalisten en vakgenoten. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603