Reisverzekering: studeren, stage en vrijwilligerswerk buitenland verzekerd?

| Door: (nog geen reacties)

Reisverzekering: studeren, stage en vrijwilligerswerk buitenland verzekerd?Reisverzekering

Ga je voor langere tijd naar het buitenland? Dan wil je ook daar verzekerd zijn. Een reisverzekering sluit je meestal af voor een vakantie. Maar kun je een reisverzekering ook afsluiten als je voor stage of vrijwilligerswerk naar het buitenland gaat? Of als je daar een aantal maanden gaat studeren? Wij leggen je uit hoe het zit en waar je op moet letten.

Studeren, vrijwilligerswerk en stage buitenland

Een lang verblijf in het buitenland voor vrijwilligerswerk, studie of stage, kun je meestal niet verzekeren met een reisverzekering. Bij sommige reisverzekeraars kan dit wel, als je kiest voor de dekking zakenreis. Wil je weten of jouw reisverzekering geldig is tijdens je verblijf in het buitenland? Neem dan even contact op met je reisverzekeraar.

Zorgverzekering en verblijf buitenland

Medische kosten die je maakt in het buitenland, krijg je vergoed door je zorgverzekering. Dit hangt wel af van de periode dat je in het buitenland verblijft. Heb je een betaalde(bij)baan of loop je als student stage in het buitenland? Informeer dan bij je zorgverzekeraar of jouw zorgverzekering geldig blijft zolang je niet in Nederland bent. Is dit niet het geval, dan kun je hiervoor ook geen reisverzekering afsluiten. Wel iets om alert op te zijn.

Lange reis en reisverzekering

Ga je voor een lange periode op reis? Dan is een goede reisverzekering belangrijk. Je verzekert daarmee je bagage en ook hulpverlening voor het geval je in de problemen komt. Bij diefstal, ziekte of een ongeval helpt de reisverzekeraar je, zodat je verder kunt reizen of kunt terugkeren naar huis. Maak je een wereldreis? Dan raden we je aan om ook de dekking geneeskundige kosten te kiezen bij je reisverzekering. Zorgkosten zijn in landen als de Verenigde Staten, Canada en Japan hoger dan in Nederland. Heb je zorg nodig in een van deze landen? Dan krijg je het maximaal in Nederland geldende tarief voor die behandeling vergoed. De rest moet je zelf betalen. Verzeker je geneeskundige kosten mee bij je reisverzekering? Dan betaalt je reisverzekeraar het restant.

Lees meer over: reisverzekering, zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Mayke Melgers

Over Mayke Melgers

Mayke zorgt er als junior productmanager woon-, reis- en zorgverzekeringen voor dat er interessante nieuwsberichten op het weblog komen en dat de vergelijking klopt. Ze helpt klanten graag met duidelijke en eerlijke informatie over hun verzekering. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603