Ondanks de crisis zoeken veel mensen weer de sneeuw op komende winter. Als er iets is waar je niet op moet bezuinigen als je op wintersport gaat, dan is dat wel de reisverzekering. Een skivakantie brengt meer risico’s met zich mee dan een strandvakantie. En je (doorlopende) reisverzekering of zorgverzekering dekt dat extra risico niet automatisch. Wij leggen je graag uit waar je op moet letten bij het afsluiten van een reisverzekering voor de wintersport.

Wintersportdekking

Bij een reisverzekering kun je kiezen voor de dekkingen wintersport en geneeskundige kosten. Als je bij je reisverzekering een wintersportdekking afsluit zijn jouw (gehuurde) ski’s, skiuitrusting, skipassen en de niet gevolgde skilessen verzekerd. Dat wil zeggen dat je deze kosten terug kan krijgen als er iets gebeurt wat de verzekering dekt. Denk hierbij aan een ziekenhuisopname , een ongeval tijdens de wintersport of diefstal van bijvoorbeeld je skiuitrusting.

Geneeskundige kosten meeverzekeren

Medische kosten die niet worden vergoed door je zorgverzekering kun je verzekeren met een reisverzekering. Stel dat je na een val op de skipiste met de banaan naar beneden moet, dan valt dit onder de dekking ‘geneeskundige kosten’. Omdat het gebeurt tijdens de wintersport moet je beide dekkingen (geneeskundige kosten en wintersport) hebben meeverzekerd.

Zorgverzekering

De basisverzekering vergoedt de kosten voor spoedeisende hulp tot het maximaal in Nederland geldend tarief. Oostenrijk heeft in veel skigebieden ook privéklinieken. Daar zijn de zorgkosten duurder dan in Nederland. En ook een helikoptervlucht vanaf de berg is duurder dan het ambulancevervoer in Nederland. Deze extra kosten worden alleen vergoed als je een reisverzekering hebt afgesloten met wintersportdekking en dekking van geneeskundige kosten.

Op zoek naar een voordelige reisverzekering voor de wintersport? Ga dan reisverzekeringen vergelijken en kies de dekkingen ‘geneeskundige kosten’ en ‘wintersport’. Gebeurt er toch iets tijdens je vakantie dan ben je in elk geval goed verzekerd.

Verzekerd op reis

Ga je binnenkort reizen? Vergelijk reisverzekeringen en ga verzekerd op pad.

Praat mee12 Reacties op “Reisverzekering: wat moet je verzekeren bij wintersport?”
  1. Marleen Schepers (Independer.nl) schreef op 

    Dat ligt aan de aanvullende verzekering. Als de spoedeisende hulp in het buitenland is meeverzekerd hoef je dit niet ook nog mee te verzekeren op de reisverzekering.

  2. Marleen Schepers (Independer.nl) schreef op 

    Beste meneer/mevrouw,

    Met de basiszorgverzekering ben je verzekerd voor spoedeisende hulp in het buitenland tot het in Nederland geldend tarief. In sommige landen liggen de zorgkosten hoger dan in Nederland. Voor deze meerkosten kan je jezelf verzekeren bij de reis- of de zorgverzekering. Deze dekking is hetzelfde.

    Omdat de zorg tot het in Nederland geldend tarief uit de basisverzekering komt gaat dit af van je eigen risico. Sommige reisverzekeraars vergoeden ook de kosten van dit eigen risico.

    1. G de Haan schreef op 

      Maar mijnvraag is heb ik naast mijn aanvullende verzekering alsnog medische dekking nodig bij mijn reisverzekering ? Ik heb begrepen dat de aanvullende verz de extra kosten in het buitenland dekt klopt dat?

  3. G de Haan schreef op 

    Ik heb een aanvullend verzekering bij mijn zorgverzekering heb ik dan evengoed medische dekking nodig bij mijn Reisverzekering?

  4. Marleen Schepers (Independer.nl) schreef op 

    Beste Klaasje,

    Met de extra dekking voor wintersport zijn uw gehuurde wintersportartikelen verzekerd tegen verlies, diefstal of beschadiging. Ik heb voor u gekeken in de polisvoorwaarden van het ‘Reaal Goed Geregeld Pakket’. Heeft u een andere verzekering van Reaal? Dan raad ik aan om even contact op te nemen met de verzekeraar om dit na te vragen.

    Fijne wintersport alvast!

  5. Klaasje schreef op 

    Wij huren het skimateriaal in Nederland en nemen het dus mee. Is dat materiaal verzekerd tegen diefstal, schade e.d.? We hebben een doorlopende reisverzekering met wintersportdekking bij Reaal.

  6. hoi schreef op 

    Hoi
    Mijn ski is gebroken na een grootte val party.
    Worden mijn ski ook betaald door de verzekering?

    1. Wanneer u een wintersportdekking heeft op uw verzekering dan zijn uw skies inderdaad verzekerd, bijvoorbeeld ook na een val. De verzekeraar zal bepalen welke vergoeding u krijgt. Wij adviseren u om contact op te nemen met de verzekeraar zodat u e.a. in gang kunt zetten.

  7. Mayke Melgers (Independer.nl) schreef op 

    Bij de verzekeraars waarbij het niet wordt vergoed is het meestal expliciet terug te vinden in de voorwaarden. Bij Univé sluiten ze het in hun tekst niet uit:
    “Wij betalen alleen medische kosten voor zover ze:
    • hoger zijn dan de dekking op basis van uw zorgverzekering
    • niet verzekerd zijn op uw zorgverzekering”

    Wij hebben dit vorig jaar ook besproken met Univé, de reisverzekering van Univé is sindsdien niet gewijzigd. Zolang deze niet wijzigd kunt u er gerust van uitgaan dat dit nog steeds van toepassing is.

  8. Rita schreef op 

    Mijn ervaring is dat alle doorlopende reisverzekeringen het eigen risico dat je hebt op je zorgverzekering uitsluiten van vergoeding. Waar kan ik wel terecht om dit af te dekken?

    1. Dit verschilt per verzekeraar, er zijn reisverzekeraars die dit wel vergoeden. Hier hebben wij vorig jaar onderzoek naar gedaan en een overzicht van gemaakt. Bekijk ons overzicht om te zien welke verzekeraars dit wel vergoeden als u medische kosten maakt in het buitenland.

      1. Rita schreef op 

        Bedankt voor de snelle reactie. We zijn er onmiddelijk mee aan de slag gegaan. Unive kwam er voor ons gunstig uit. Nu heb ik de polisvoorwaarden 2014 door genomen maar kan juist hierover niets expliciet lezen. Geld het ook nu voor 2014 nog? We hebben gebeld unive zegt dat het zo is, maar ik wil het eigenlijk toch even vragen, omdat het niet in de voorwaarden staat.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Altijd perfect gere
10