Wanneer kun je een reisverzekering opzeggen?

| Door: (4 reacties)

Reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je af voor één jaar. Daarna is de verzekering dagelijks opzegbaar. Na het opzeggen wordt de verzekering na een maand stopgezet. Meerjarige contracten voor een reisverzekeringen komen bijna niet voor. Als je zo’n contract wilt afsluiten, moet je door middel van een dubbele handtekening nadrukkelijk op de lange looptijd worden gewezen. Je kan zo’n kan verzekering niet tussentijds opzeggen.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering die je een jaar geleden hebt afgesloten, kun je direct opzeggen. De reisverzekeraar moet deze opzegging binnen een maand doorvoeren. Heb je bijvoorbeeld op 3 januari 2010 een doorlopende reisverzekering afgesloten? Dan kun je deze een jaar later beëindigen, dus vanaf 3 januari 2011. Besluit je op 10 januari 2011 deze reisverzekering op te zeggen, dan wordt de verzekering op 10 februari beëindigd. Wil je je reisverzekering opzeggen? Dan moet je dat schriftelijk doen bij de verzekeraar.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor de duur van je vakantie. Na het afsluiten heb je nog een bedenkperiode van zeven dagen. Daarna zal de verzekering ingaan op je eerste vakantiedag en eindigen op de laatste vakantiedag. Een kortlopende reisverzekering hoef je dus niet op te zeggen.

Lees meer over: reisverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Sharon Gerritsen

Over Sharon Gerritsen

Sharon is als E-Commerce Manager o.a. verantwoordelijk voor onze vergelijking van je reis-, woon-, en zorgverzekering, onderzoeken en de website voor deze vergelijkingen. Inmiddels werkt Sharon ruim 11 jaar bij Independer.nl. Lees verder

4 Reacties op dit artikel
 1. Beste Sharon,

  Graag zou ik mijn reisverzekring op willen zeggen. Hoe kan ik dit regelen via independer.nl?

  Met vriendelijke groet,

  Levien van Tienen

  levien van Tienen 10 februari 2014 om 19:13
 2. Beste Levien.

  Je kan de opzegging per mail doorgeven via info@independer.nl of telefonisch via nummer 035-626 55 44.

  Simone de Graaf (Independer.nl) 11 februari 2014 om 16:09
 3. Beste Sharon,

  Ik heb in februari een reis geboekt voor in augustus dit jaar. Op advies van de reisorganisatie heb ik daar toen een verzekering bij genomen. Echter kom ik er nu achter dat die veel te duur is en niet voordelig voor mij, hoe zou ik deze nu nog kunnen stopzetten? Er is alleen een aanbetaling gedaan, die was al voor het afsluiten van de verzekering gedaan. En de rest betalen wij begin volgende week.

  Met vriendelijke groet,

  Pablo van Geffen

  Pablo van Geffen 23 juni 2015 om 12:29
 4. Beste Pablo,
  Normaal gesproken heb je 14 dagen bedenktijd na het afsluiten van een verzekering. Waarschijnlijk kan het nu niet meer geannuleerd worden. Je kunt het navragen bij de reisorganisatie waar je het hebt afgesloten.

  Simone de Graaf (Independer.nl) 24 juni 2015 om 08:56
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603