Scooter huren op vakantie: 4 tips voor een zorgeloze rit
Deel met een vriend:

Scooter huren op vakantie: 4 tips voor een zorgeloze rit

Wil je op vakantie een scooter huren? Een goed vooruitzicht! Lekker touren in de buitenlucht en zeker in drukke steden ben je snel van A naar B. Wel is het belangrijk je goed voor te bereiden, onder meer door het afsluiten van de juiste verzekering. We helpen je graag op weg.

1. Geen dekking reisverzekering of aansprakelijkheidsverzekering

Je hebt voor je vakantie vast een reisverzekering afgesloten. En misschien heb je ook al een aansprakelijkheidsverzekering. Helaas vergoeden beide verzekeringen geen schade aan een gehuurde scooter. Ook niet als je de schade bij anderen veroorzaakt. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt sowieso geen schades die met een voertuig zijn veroorzaakt, ook niet in Nederland.

2. Verzeker scooter bij verhuurder

Je hebt net je scooter gehuurd en probeert nu zo snel mogelijk de drukke stad uit te komen. Op naar de mooie bergweggetjes! Maar bij de tweede bocht kom je er opeens achter dat je tegen het verkeer in rijdt. Oeps! Je maakt snel rechtsomkeert, maar rijdt hierbij per ongeluk een spiegel van een auto af.

Schade die je aan een ander toebrengt valt onder een scooterverzekering. Huur alleen een scooter als je deze ook bij de verhuurder kunt verzekeren. Kan dat niet of is het onduidelijk, ga dan naar een andere verhuurder. Het is namelijk in veel landen, net als in Nederland, verplicht om in ieder geval een WA-verzekering voor de scooter af te sluiten. Je bent dan verzekerd voor schade die je met de scooter bij anderen veroorzaakt. De verzekering kun je eventueel uitbreiden met een beperkt casco of volledig casco dekking.

Het is belangrijk om vooraf de voorwaarden van de scooterverzekering goed te controleren. En als je ergens over twijfelt, vraag het dan na bij de verhuurder. Controleer in ieder geval de volgende zaken:

  • De hoogte van het eigen risico.
  • De mogelijkheid om het eigen risico af te kopen.
  • Tot welk bedrag je verzekerd bent.
  • Welke schades niet zijn gedekt.

3. Houd rekening met rijbewijs

Trek je de gashendel van je scooter open en merk je dat het wel erg hard gaat? Dan is de kans groot dat je op een motorscooter bent gestapt. Harstikke leuk misschien, maar met alleen een scooterrijbewijs mag je hier niet op rijden. Dat mag alleen op scooters met een vermogen van 50cc. Een scooter met meer vermogen, bijvoorbeeld 80cc of 125cc, wordt als een motor gezien. En daar heb je in de meeste landen een motorrijbewijs voor nodig.

Ga je desondanks vrolijk verder met je rondrit en ontstaat er schade? Dan ben je hier niet voor verzekerd, omdat je met een ongeldig rijbewijs reed.

4. Vergoeding medische kosten: zorgverzekering en reisverzekering

Helaas gebeuren er dit jaar regelmatig scooterongevallen met ernstig letsel als gevolg. Dat meldt alarmcentrale Eurocross. Daar wil jij er natuurlijk niet een van zijn, dus bereid je goed voor op je scootertrip. Eurocross geeft een aantal tips op hun website.

Word je toch getroffen door het noodlot? Gelukkig ben je voor medische kosten altijd goed verzekerd via je zorgverzekering. Wel vergoedt je zorgverzekeraar maximaal het Nederlandse tarief van een medische behandeling. Zijn de kosten hoger? Dan heb je een aanvullende zorgverzekering of reisverzekering met geneeskundige kosten dekking nodig om de extra kosten vergoed te krijgen.

 class=

Lees meer over: reisverzekering

Geschreven door: Ferdy Cornelissen,

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk reisverzekeringen en sluit direct af

Vind de beste kortlopende of doorlopende reisverzekering

reisverzekering vergelijken

"Molto veloce e semplice nella compilazione "

Dhr. E.R. Paolo Comand uit AMSTERDAM
2017-09-11,

"Snel compact en goed informatie"

Mevr. F. Firat uit SCHIEDAM
2017-09-13, autoverzekering

"Snel en overzichtelijk informatie gevonden, voldoende om direct een besluit te nemen"

Dhr. Hakemulder uit ALPHEN AAN DEN RIJN
2017-09-09,

"Gewoon helemaal top"

Anoniem uit WEERT
2017-09-13, autoverzekering

"daarom"

Anoniem uit VLAARDINGEN
2017-09-02, autoverzekering

"Erg fijn om alles via internet te kunnen verzekeren. Alles staat heel duidelijk aangegeven wat waarvoor is en of je dit het beste voor jou situatie kunt verzekeren. "

Mevr. B.J.P. Derks uit WAMEL
2017-09-12,

"Snel en duidelijk"

Dhr. R. Evers uit ZAANDAM
2017-08-27, autoverzekering

"goed"

Dhr. A. el Ballouti uit TILBURG
2017-09-09,

"Super nooit problemen"

Dhr. Peters uit HOENSBROEK
2017-09-23, autoverzekering

"Makelijk en goed bedankt "

Mevr. S. Van Rijszen uit GRONINGEN
2017-08-28, autoverzekering

"Ik werd goed geadviseerd dat mijn Inboedel- en Aansprakelijkheidsverzekering niet meer up-to-date waren. Kon op de website snel een nieuwe verzekering afsluiten en mijn huidige verzekering opzeggen."

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-09-25, woonverzekering

"goeie afloop van de site"

Anoniem uit BEERTA
2017-08-28, autoverzekering

"Het menu is makkelijk te doorlopen"

Anoniem uit BERLICUM NB
2017-08-29, woonverzekering

"De eenvoud van het afsluiten van scherp geprijsde verzekeringen."

Anoniem uit MONNICKENDAM
2017-09-25, autoverzekering

"ging allemaal prima"

Anoniem uit BENNEKOM
2017-09-22, autoverzekering