Sluit op tijd je annuleringsverzekering af

| Door: (nog geen reacties)

Sluit op tijd je annuleringsverzekering afReisverzekering

De komende maanden zullen de reisgidsen voor de zomervakanties weer verschijnen. Als je een vakantie boekt kun je ook een annuleringsverzekering afsluiten. Er kan namelijk iets gebeuren waardoor je toch niet op vakantie kunt gaan. In veel gevallen vergoedt je annuleringsverzekering je reiskosten. Wacht na het boeken van je vakantie niet te lang met het afsluiten van je annuleringsverzekering. We leggen je uit waarom. 

Reis niet verzekerd bij te laat afsluiten annuleringsverzekering

Je reisverzekering zelf kun je het hele jaar afsluiten, maar de annuleringsverzekering niet. Veel reisverzekeraars willen dat je binnen 7 tot 14 dagen na het boeken van de reis je reisverzekering afsluit. Als je niet op tijd de annuleringsverzekering afsluit, is je geboekte reis niet verzekerd. Je krijgt dan geen vergoeding als je iets overkomt.

Reisverzekering bij reisorganisatie vaak duurder

Wil je besparen op je reis- en annuleringsverzekering? Sluit dan niet te snel bij de reisorganisatie de verzekering af. Vaak ben je daar duurder uit dan wanneer je het online zelf regelt. Na het boeken van je reis heb je 7 dagen de tijd, dus het hoeft niet gelijk. Vaak is het ook voordeliger om een doorlopende annuleringsverzekering te sluiten. Je bent dan gelijk het hele jaar verzekerd. Vooral bij een lange en dure vakantie is een doorlopende annuleringsverzekering voordeliger dan een kortlopende annuleringsverzekering.

Annuleringsverzekering vergeten? Sommige reisverzekeraars maken uitzondering

Heb je al een reis geboekt en ben je vergeten om een annuleringsverzekering af te sluiten? Er zijn reisverzekeraars die ruimere regels hebben. Dan kun je zes tot vier weken voor vertrek nog de annuleringsverzekering afsluiten. Als je bij het afsluiten al een probleem hebt waardoor jouw reis geannuleerd moet worden, krijg je geen vergoeding. De reden van annulering moet altijd een onverwachte gebeurtenis zijn.

Lees meer over: reisverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Mayke Melgers

Over Mayke Melgers

Mayke zorgt er als junior productmanager woon-, reis- en zorgverzekeringen voor dat er interessante nieuwsberichten op het weblog komen en dat de vergelijking klopt. Ze helpt klanten graag met duidelijke en eerlijke informatie over hun verzekering. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603