Tijdens je wintersport is de kans dat je valt vaak groot. Heb je een bril op of neem je jouw (smart) telefoon mee op de piste? Houd er dan rekening mee dat deze spullen bij een val eerder beschadigen.Van alle schademeldingen raakt de bril of telefoon namelijk het meest beschadigd of gestolen, zo heeft Europeesche Verzekeringen onderzocht. 

Winterschade top 10

Ieder jaar claimen wintersporters meer schade aan telefoons of smartphones. Veel mensen nemen hun mobiel mee op de piste en bij een flinke valpartij overleeft deze het niet. Als het scherm alleen is beschadigd kan je mobiel nog gerepareerd worden. Dit jaar heeft de Europeesche Verzekeringen meer reparaties aan smartphones uitgevoerd dan vorig jaar. Door de smartphones is de camera gedaald in de top 10 van beschadigde of gesloten bagage tijdens de wintersport. Meer mensen claimen een schade aan hun helm. Waarschijnlijk omdat het dragen van een helm op de skipiste steeds vaker is verplicht. Hieronder de top 10 meest geclaimde schades:

1. Bril – 11%

2. Mobiele telefoon/smartphone – 9%

3. Koffer/tas – 8%

4. Camera – 8%

5. (Ski)kleding – 7%

6. Ski’s/snowboards – 6%

7. Helm – 6%

8. Identiteitskaart/rijbewijs – 5%

9. Skipas – 4%

10. Zonnebril – 4%

Met een reisverzekering kun je jouw bagage verzekeren tegen schade. Houd er wel rekening mee dat een reisverzekeraar je bagage vaak vergoedt tot aan een maximaal bedrag. In onze vergelijking vergoeden reisverzekeraars je bril voor minimaal 200 euro. Ben je van plan een reisverzekering af te sluiten? Kijk dan goed naar je bagage en de maximaal verzekerde bedragen voor bijvoorbeeld een bril of telefoon.

Verzekerd op reis

Ga je binnenkort reizen? Vergelijk reisverzekeringen en ga verzekerd op pad.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Heel overzichtelijk en makkelijk proces om de verzekeringen af te sluiten.
10