Bagage uit auto gestolen: wordt je schade vergoed?

| Door: (nog geen reacties)

Bagage uit auto gestolen: wordt je schade vergoed?Reisverzekering

Stel je voor: je bent op reis en gaat koffie drinken bij het benzinestation. Je auto parkeer je voor het raam: zo kun je hem goed in de gaten houden. Bij terugkomst kom je erachter dat je bagage is gestolen. Is dit pech of eigen schuld? En wat vergoedt je reisverzekering?

Reisverzekeraar: eigen schuld

Dit overkwam een vakantieganger in Spanje. Hij probeerde de schade nog te verhalen op zijn doorlopende reisverzekering, maar die wil de schade niet vergoeden. Volgens hen had de reiziger de diefstal namelijk kunnen voorkomen. In de voorwaarden van de reisverzekering staat dat schade of diefstal van bagage of reisdocumenten niet vergoed wordt als de klant niet voorzichtig genoeg is. Je moet er als klant alles aan doen om te voorkomen dat je spullen worden gestolen, je ze kwijtraakt of ze beschadigd raken.

Geschillencommissie: pech

De Geschillencommissie van het Kifid bepaalde voor deze klant gelukkig anders. Volgens hen heeft de vakantieganger wél de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen en is hem geen ernstige schuld te verwijten. De verzekeraar moet de schade daarom alsnog vergoeden.

Tussenstop? Let op je bagage

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Lees daarom voor je op vakantie gaat altijd de voorwaarden van je reisverzekering door. Ga je een korte pauze houden op weg naar je reisbestemming? Denk dan aan onderstaande anti-diefstal tips.

  • Laat één van je medereizigers het drinken of de snacks halen en blijf zelf bij de auto.
  • Ga je toch binnen iets eten of drinken? Sluit de ramen en deuren van de auto en zorg ervoor dat je bagage uit het zicht is. Leg het bijvoorbeeld onder de (afgesloten) hoedenplank of in het dashboardkastje.
  • Neem dure spullen altijd mee naar binnen. Denk hierbij aan je laptop, portemonnee en/of telefoon.

Lees meer over: reisverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Bas Knopperts

Over Bas Knopperts

Bas zorgt ervoor dat jij de juiste producten bij ons kunt afsluiten door zijn contact met de verzekeraars van zorg-, woon- en reisverzekeringen. Over deze producten schrijft hij regelmatig blogs om jou op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.606
603