Wijziging assurantiebelasting reisverzekeringen

| Door: (2 reacties)

Reisverzekering

Per 1 april 2012 wordt de assurantiebelasting op reisverzekeringen gewijzigd. Daardoor kan je maandelijkse premie stijgen. Hoeveel dat precies is verschilt per situatie. Stijgt jouw maandelijkse premie, dan informeert je reisverzekeraar je hierover.

Waarom wijzigt de assurantiebelasting?

Over de meeste schadeverzekeringen moet belasting worden betaald, dat staat in de wet. Dit heet assurantiebelasting. Deze assurantiebelasting brengt de verzekeraar bij jou in rekening bovenop je maandpremie. De verzekeraar moet de ontvangen assurantiebelasting weer aan de Belastingdienst betalen.
Bij een reisverzekering kun je meerdere dekkingen afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan dekking voor onvoorziene kosten, bagage, medische kosten, ongevallen, automobilistenhulp, wintersport, annulering en zakenreis. Sommige dekkingen zijn gedeeltelijk vrijgesteld van belasting (bijvoorbeeld dekking voor onvoorziene kosten, wintersport en zakenreisdekking).
Verzekeraars berekenden hier in de praktijk helemaal geen assurantiebelasting over. Per 1 april wijzigt dit en moet de verzekeraar hierover toch deels belasting betalen. Elke verzekeraar kan deze aanpassing anders doorberekenen aan hun verzekeringnemers. Jij als klant merkt waarschijnlijk dat de assurantiebelasting licht zal stijgen of de premie iets hoger wordt. Hoeveel dat is, is afhankelijk van jouw reisverzekering.

Hoe weet ik of mijn premie stijgt?

Als deze wijziging betekent dat jouw verzekeringspremie omhoog gaat, ontvang je bericht van jouw verzekeraar. Deze wijziging is geen reden om je reisverzekering eerder te mogen beëindigen. Wil je je reisverzekering opzeggen? Na een jaar is in principe elke reisverzekering per maand opzegbaar.

Lees meer over: reisverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Mayke Melgers

Over Mayke Melgers

Mayke zorgt er als junior productmanager woon-, reis- en zorgverzekeringen voor dat er interessante nieuwsberichten op het weblog komen en dat de vergelijking klopt. Ze helpt klanten graag met duidelijke en eerlijke informatie over hun verzekering. Lees verder

2 Reacties op dit artikel
 1. Ik heb een doorlopende reisverzekering afgesloten met annulering, maar wintersport en gevaarlijke sporten wil ik niet verzekeren is dat mogelijk?

  Mvrgr,
  Cees van den Berg
  Haarlem

  Van den Berg 7 augustus 2014 om 12:51
 2. Beste Cees van den Berg,

  Bij de meeste verzekeraars zijn wintersport en onderwatersport in de basis dekking meeverzekerd. In dat geval kunnen deze er niet af gehaald worden.

  Je kunt even contact met ons opnemen om na te gaan of dat bij jouw verzekering ook zo is.

  Michelle van Amelsfort (Independer.nl) 7 augustus 2014 om 17:00
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603