Zakkenrollers Rio de Janeiro: ben je verzekerd?

| Door: (nog geen reacties)

Reisverzekering

Ga je in augustus naar Rio de Janeiro voor een bezoek aan de Olympische Spelen? Let dan goed op zakkenrollers. Want die zijn altijd aanwezig in grote steden om je te beroven van je smartphone of portemonnee. Wat moet je doen als je toch onverhoopt slachtoffer wordt van een zakkenroller?

Bagagedekking reisverzekering

Als het goed is heb je een reisverzekering afgesloten voor je bezoek aan Brazilië. Zo niet, is het erg verstandig dit alsnog te doen. Je smartphone, portemonnee, pasjes en andere spullen die je bij je hebt, vallen namelijk onder de bagagedekking van je reisverzekering. Ook bieden veel reisverzekeraars dekking voor contant geld.

Vergoeding nooit onbeperkt

Houd er wel rekening mee dat de vergoeding nooit onbeperkt is. Er geldt altijd een maximum, zowel voor de losse spullen als voor al je bagage bij elkaar. Tot welk bedrag je verzekerd bent, vind je in de polisvoorwaarden van je reisverzekering. Ook betaal je bij de meeste verzekeraars een eigen risico.

Slachtoffer zakkenroller? Doe meteen aangifte

Heeft een zakkenroller toegeslagen? Doe dan zo snel mogelijk aangifte bij de politie in Rio de Janeiro. Vraag altijd om een bewijs van de aangifte. Dit bewijs heb je namelijk nodig om de kosten vergoed te krijgen van je reisverzekeraar.

Olympische Spelen Rio en reisverzekering

Naast zakkenrollers is er nog meer om rekening mee te houden als je naar Rio gaat. Check ons artikel tien tips voor je reisverzekering in Rio.

Lees meer over: reisverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Bas Knopperts

Over Bas Knopperts

Bas zorgt ervoor dat jij de juiste producten bij ons kunt afsluiten door zijn contact met de verzekeraars van zorg-, woon- en reisverzekeringen. Over deze producten schrijft hij regelmatig blogs om jou op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.609
603