Spaarrekening: alles over sparen

Sparen

Een spaarrekening of deposito vinden die het beste bij jouw wensen past? Dat doe je snel en gemakkelijk via Independer. Via ons overzicht van spaarrekeningen en deposito’s vind je snel de hoogste spaarrente.

Op deze pagina vind je al het laatste nieuws en interessant informatie rondom spaarrekeningen. Stel je vraag of opmerking over je spaarrekening op ons forum.

Sparen kan geld kosten: de alternatieven

| Door: (nog geen reacties)

Spaarrekening

Mensen die veel spaargeld bij hun huisbank (bijvoorbeeld ABN AMRO, ING of Rabobank) hebben staan, verliezen ieder jaar spaargeld. Hoewel je zou verwachten dat sparen wat oplevert, is dat in sommige gevallen dus niet zo. Lees er meer over in dit artikel. Maar wat kun je doen met je geld zodat je er wel wat aan overhoudt?

Hypotheek aflossen

Huiseigenaren kunnen hun spaargeld besteden aan het aflossen van de hypotheek. Dit is vooral zinvol als de hypotheekrente die de consument betaalt, hoger is dan de spaarrente. Consumenten moeten wel rekening houden met de belastingteruggave vanwege de hypotheekrenteaftrek en met het maximale percentage dat ze boetevrij kunnen aflossen.

Investeren in eigen woning

Een andere optie is om het geld te investeren in verbetering van de eigen woning, bijvoorbeeld door het plaatsen van een uitbouw of dakkapel. Ook dat kost natuurlijk geld, maar de kans is groot dat de woning erdoor meer waard wordt. Het huis energiezuiniger maken kan ook. Dat is een flinke investering, maar het levert over een langere periode geld op. Bijkomend voordeel is dat het huis waarschijnlijk een hoger energielabel krijgt. En dit komt de waarde van de woning ten goede.

Nog steeds verschillen in spaarrentes

Wie toch wil sparen, doet er verstandig aan om spaarrentes vergelijken. Want ondanks de dalende rentes zijn er nog steeds behoorlijke verschillen in rentepercentages. Zwitserleven biedt op dit moment een rentepercentage van 1,35%. Dat is 0,45% meer dan bij de grootbanken ABN AMRO, ING en Rabobank.

 

Meer artikelen sparen

Independer.nl doet continue onderzoek naar sparen en publiceert regelmatig persberichten over sparen. Hieronder vind je een overzicht van de meest recente artikelen over sparen en spaarrekeningen.

  
Vakantiegeld: sparen of aflossen?13-05-2015
Independer in de Volkskrant: 0,9 procent rente en ja, het kan nog lager24-03-2015
Goed voornemen 2015: breng je financiën op orde05-01-2015
Moeite met het betalen van je eigen risico? Lees onze tips08-12-2014
Icesave spaarder krijgt geld terug05-12-2014

Archief sparen

Nu op ons sparen forum

Heb je een vraag of ervaring met een specifieke spaarbank of lenen in het algemeen? Op ons forum kun je in contact komen met andere klanten of geïnteresseerden. Bekijk bestaande onderwerpen of start je eigen onderwerp over sparen of spaarrekeningen.

  
Weg met de ING (voorheen Postbank) Rentepunten !24-06-2015
ABN AMRO bank reageert niet23-06-2015
Weg met de ING (voorheen Postbank) Rentepunten !22-06-2015
Tussenpersoon bancair product14-06-2015
Waarschuwing klanten Triodos bank12-06-2015

Ga naar het sparen forum

RSS Feed


Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.567
1.005