Spaarrekening: alles over sparen

Sparen

Een spaarrekening of deposito vinden die het beste bij jouw wensen past? Dat doe je snel en gemakkelijk via Independer. Via ons overzicht van spaarrekeningen en deposito’s vind je snel de hoogste spaarrente.

Op deze pagina vind je al het laatste nieuws en interessant informatie rondom spaarrekeningen. Stel je vraag of opmerking over je spaarrekening op ons forum.

Wereldspaardag: sparen is belangrijker dan ooit

| Door: (nog geen reacties)

In het nieuws

Vandaag is het Wereldspaardag, de dag waarop over de hele wereld aandacht wordt gevraagd voor het belang van sparen. Ondanks de lage spaarrente van dit moment is sparen misschien juist nu wel belangrijker dan ooit.

Sparen voor huis of pensioen

Starters op de woningmarkt moeten steeds vaker een flinke hoeveelheid spaargeld meenemen bij de aankoop van een huis. Dit is nodig omdat de regels voor de maximale hypotheek steeds strenger worden .

Sparen voor later kan ook belangrijk zijn. Als je in loondienst bent is de kans groot dat je naast je AOW ook een pensioenuitkering krijgt als je met pensioen gaat. Maar niet iedereen bouwt voldoende pensioen op om daar later van te kunnen rondkomen. Het kan dus slim zijn om zelf te sparen voor een aanvullend pensioen.

Onvoorziene daling van je inkomen

Eén op de drie mensen is niet voorbereid op een inkomensterugval. Uit onderzoek van het Nibud is gebleken dat ruim een kwart van de Nederlanders in de afgelopen 3 jaar te maken had met terugval van inkomen. Belangrijkste redenen hiervoor waren werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en een lager salaris bij een nieuwe baan. De periode waarover je bij werkloosheid een uitkering krijgt, wordt steeds verder ingekort. Het is verstandig om voorbereid te zijn op mogelijke inkomensterugval. Een spaarpotje kan je dan door een moeilijke periode heen helpen.

Buffer voor onverwachte hoge uitgaven

Het kan ook verstandig zijn om geld apart te zetten om onverwachte uitgaven van te betalen. Denk hierbij aan het vervangen van je wasmachine of auto. Als je hiervoor geld zou moeten lenen, betaal je een flinke rente en dat is zonde. Sparen is dus een goed alternatief.

Op zoek naar hoogste spaarrente

Zoek je een bank voor je spaargeld of ben je op zoek naar een betere rente? Vergelijk alle deposito’s en spaarrekeningen op de website van Independer en kijk welke rente en voorwaarden het best bij jouw persoonlijke wensen passen.

Nu op ons sparen forum

Heb je een vraag of ervaring met een specifieke spaarbank of lenen in het algemeen? Op ons forum kun je in contact komen met andere klanten of geïnteresseerden. Bekijk bestaande onderwerpen of start je eigen onderwerp over sparen of spaarrekeningen.

  
Opheffen ASN Jeugdspaarrekening26-11-2015
Weg met de ING (voorheen Postbank) Rentepunten !19-11-2015
Weg met de ING (voorheen Postbank) Rentepunten !31-10-2015
Weg met de ING (voorheen Postbank) Rentepunten !31-10-2015
Weg met de ING (voorheen Postbank) Rentepunten !19-10-2015

Ga naar het sparen forumAls je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.577
511