Nederlanders sparen meer

| Door: (1 reactie)

Nederlanders sparen meerSpaarrekening

In deze onzekere tijden proberen Nederlanders zoveel mogelijk geld te sparen. Vooral jongeren sparen meer: bijna de helft van de jongeren tussen 18 en 29 jaar heeft meer spaargeld dan een half jaar geleden. Dit blijkt uit de MoneYou Spaarmonitor, een periodiek onderzoek naar het spaargedrag van Nederlanders. 

Ook sparen zonder baan

Van alle ondervraagde Nederlanders zegt 39% meer spaargeld te hebben dan een half jaar geleden. Opvallend genoeg proberen ook mensen die op dit moment zonder baan zitten te sparen. 37% van hen geeft aan meer spaargeld te hebben dan een half jaar geleden. Bij 35% van de werklozen is de hoogte van de spaarrekening afgenomen.

Voor gezinnen is sparen moeilijker

Bij stellen en singles is de spaarrekening over het algemeen gestegen. Voor gezinnen is het moeilijker om te sparen. 40% van de gezinnen geeft aan dat hun spaargeld het afgelopen half jaar is afgenomen. Gezinnen vullen regelmatig hun betaalrekening aan met spaargeld. 26% van de gezinnen zegt zelfs dat zij niet rondkomen als ze niet hun spaargeld aanbreken.

Mannen vs. vrouwen

Van de mannen zegt 42% meer spaargeld te hebben dan een half jaar geleden, bij vrouwen ligt dit op 35%. Mannen geven zichzelf vaker een hoger cijfer als het gaat om kennis over sparen. Eén op de drie mannen geeft zichzelf een acht of hoger, bij vrouwen is dit één op de vier.

Ben je op zoek naar een spaarrekening voor je spaargeld? Maak dan snel een vergelijking op Independer.nl en vind de beste rente en voorwaarden.

Lees meer over: sparen

Tweeten 0
Google+ 2

Independer.nl helpt je om gemakkelijk op de hoogte te blijven van de beste spaarrekeningen met de hoogste rentes. Meld je je aan voor de gratis Rentealert dan sturen we je een bericht als er een hogere spaarrente beschikbaar is.

Esther Stoops

Over Esther Stoops

Esther houdt zich als jr. E-commerce manager bezig met levensverzekeringen en bancaire producten. Zij is o.a. verantwoordelijk voor de vergelijkingen op onze website en het geven van de juiste informatie voor onze bezoekers. Lees verder

1 Reactie op dit artikel
  1. Wel meer sparen, maar desondanks wel steeds minder te besteden. Immers door de inflatie en lage spaarrente, kan met met een euro steeds minder doen

    Peter de Leeuw 13 februari 2013 om 12:41
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603