Weet jij wat je bank met je spaargeld doet?

| Door: (nog geen reacties)

Weet jij wat je bank met je spaargeld doet?Spaarrekening

Eind december 2016 heeft de Eerlijke Bankwijzer de nieuwe scores van banken bekendgemaakt. Zij vergelijken de tien belangrijkste banken in Nederland op duurzaamheid. Bij Independer vinden we het belangrijk dat je van tevoren kunt zien hoe banken met je geld omgaan. Daarom laten wij de scores van de Eerlijke Bankwijzer zien in onze vergelijking. Zo kun je zelf bewust kiezen waar je je spaargeld onderbrengt.

Banken investeren met je spaargeld

Heb je al een spaarrekening, of ben je van plan om te gaan sparen? Helaas levert dit steeds minder rente op. Gemiddeld krijg je nu maar 0,4%. Omdat je bank ook winst wil maken met je spaargeld, investeren ze hiermee. Dat kan bijvoorbeeld in duurzame bedrijven, maar ook in de wapenindustrie en bedrijven die zich schuldig maken aan kinderarbeid. Door zichtbaar te maken waarin banken investeren, worden zij gestimuleerd om dit te doen met respect voor mens, dier en milieu.

Dit kun je zelf doen

Vind je het belangrijk dat je geld op een eerlijke manier wordt geïnvesteerd? Maak dan een vergelijking van spaarrekeningen bij Independer en bekijk welke bank het best bij je past. De scores die wij tonen zijn onderverdeeld in drie thema’s: mens, milieu en bedrijfsvoering.

Lees meer over: sparen

Tweeten 0
Google+ 0

Independer.nl helpt je om gemakkelijk op de hoogte te blijven van de beste spaarrekeningen met de hoogste rentes. Meld je je aan voor de gratis Rentealert dan sturen we je een bericht als er een hogere spaarrente beschikbaar is.

Steffen Broeders

Over Steffen Broeders

Steffen is junior tekstschrijver/ webredacteur. Hij (her)schrijft onder meer e-mails, teksten voor de website en het weblog. Steffen is begonnen op de klantenservice Autoverzekeringen en werkt sinds 2014 bij Independer.nl. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603