Rente op je betaalrekening: handig of niet?

| Door: (nog geen reacties)

Rente op je betaalrekening: handig of niet?Spaarrekening

Bij de meeste banken in Nederland krijg je geen rente op je betaalrekening. Sterker nog, je moet zelfs betalen om geld op een betaalrekening te zetten. Toch zijn er drie banken die rente op je betaalrekening aanbieden: SNS Bank, ASN Bank en Knab. Maar waarom geven de meeste banken geen rente op je betaalrekening?

Een betaalrekening kost voor banken veel tijd en geld. Er vinden veel geldtransacties plaats en klanten krijgen er een betaalpas bij. Ook kosten pinautomaten en servicekantoren veel geld voor de banken. Daarnaast verandert het saldo op een betaalrekening vaak, waardoor de banken het geld nauwelijks kunnen gebruiken voor bijvoorbeeld kredietverstrekking of beleggingen. Hierdoor levert het geld op een betaalrekening een bank niet veel op.

Banken met rente op betaalrekening

In Nederland zijn er drie banken die rente op je betaalrekening geven. Dit zijn:

ASN Bank 0,5% rente op jaarbasis
Knab 0,5% rente op jaarbasis
SNS Bank 1,15% rente op jaarbasis tot een saldo van € 5.000, –

Het is goed om niet alleen te kijken naar de rente die een betaalrekening oplevert, maar kijk ook naar de andere voorwaarden. De kosten van een betaalrekening kunnen namelijk hoog oplopen. Daarnaast kunnen er ook kosten in rekening worden gebracht voor het gebruik van een tweede pas of creditcard. Ook gaan de banken verschillend om met de rente die je moet betalen als je rood staat. Hierdoor kan het zijn dat je uiteindelijk duurder uit bent bij een bepaalde bank, ondanks de rente op de betaalrekening.

Spaarrekening of deposito

Daarnaast is de rente op spaarrekening of deposito hoger, waardoor het altijd verstandig is om je geld op een spaarrekening of deposito te zetten. Wil je maximaal rendement uit je geld halen? Vergelijk dan spaarrekeningen en deposito’s op rente en voorwaarden.

Lees meer over: sparen

Tweeten 0
Google+ 0

Independer.nl helpt je om gemakkelijk op de hoogte te blijven van de beste spaarrekeningen met de hoogste rentes. Meld je je aan voor de gratis Rentealert dan sturen we je een bericht als er een hogere spaarrente beschikbaar is.

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603