SNS Bank NV wordt de Volksbank

| Door: (nog geen reacties)

SNS Bank NV wordt de VolksbankSpaarrekening

Vanaf 1 januari 2017 krijgt SNS Bank NV een nieuwe naam: de Volksbank. Ben je klant bij één van de merken die onder SNS Bank NV vallen? Dan ben je hierover waarschijnlijk al geïnformeerd. Ben je benieuwd wat er voor jou verandert? We leggen het je uit.

Geen bescherming bij meer dan 100.000 euro 

Alle onderstaande merken gaan per 1 januari 2017 verder onder de banklicentie van de Volksbank. Hiermee komen de aparte bankvergunningen van ASN Bank N.V. en RegioBank N.V. te vervallen.

  • ASN Bank
  • RegioBank
  • ZwitserlevenBank
  • BLG wonen
  • SNS

Voor de meeste mensen heeft dit geen gevolgen, maar heb je meer dan 100.000 euro (per persoon) op je rekening(en) staan bij deze banken? Dan kan dit wel een probleem worden als de bank failliet gaat.

Het systeem dat je spaargeld beschermt bij een faillissement van de bank (depositogarantiestelsel) geldt niet per bank, maar per banklicentie. Bij een faillisement wordt al het spaargeld dat je uit hebt staan bij banken die dezelfde bankvergunning hebben bij elkaar opgeteld. Heb je op al deze rekeningen samen meer dan 100.000 euro (per persoon) staan, dan krijg je van De Nederlandse Bank je banktegoed terug tot maximaal 100.000 euro. Zit jij vanaf 1 januari in de positie dat je bij bovenstaande banken meer dan 100.000 euro hebt uitstaan? Dan raden we je aan een deel van je geld over te hevelen naar een andere bank.

Voorbeelden

We begrijpen dat dit lastig is. Daarom leggen we het je uit aan de hand van twee situaties.

Situatie 1: Je hebt minder dan 100.000 euro bij één of meer van de boven genoemde banken staan. In dit geval is er niets aan de hand en merk je niks van de verandering.

Situatie 2: Je hebt 100.000 euro bij bijvoorbeeld de SNS en ook nog eens 50.000 bij bijvoorbeeld de ASN Bank staan. Beide bedragen zou je op dit moment terugkrijgen bij faillissement van de bank (door het depositogarantiestelsel), omdat beide banken een eigen bankvergunning hebben.  Vanaf 1 januari 2017 vallen zij beide onder de bankvergunning van De Volksbank NV en krijg je nog maar maximaal  100.000 euro terug. In dit geval kun je het beste je geld verdelen en een gedeelte onderbrengen bij een bank die onder een andere bankvergunning valt.

Lees meer over: sparen

Tweeten 0
Google+ 0

Independer.nl helpt je om gemakkelijk op de hoogte te blijven van de beste spaarrekeningen met de hoogste rentes. Meld je je aan voor de gratis Rentealert dan sturen we je een bericht als er een hogere spaarrente beschikbaar is.

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603