Sparen: hoe ‘eerlijk’ is mijn bank?

| Door: (nog geen reacties)

Sparen: hoe ‘eerlijk’ is mijn bank?Spaarrekening

Banken investeren hun geld, dat ze onder meer binnen halen via spaarrekeningen, in bedrijven en  projecten die zij zelf uitkiezen. Er zijn banken die hun geld stoppen in vervuilende energiebronnen of in bedrijven die tropisch bos omkappen. Maar er zijn gelukkig ook banken die bewustere keuzes maken. Zij steken geld  in maatschappelijke projecten die goed zijn voor mens, dier en natuur.

Eerlijke banken

Eerlijke Bankwijzer’ onderzoekt waar banken hun geld in beleggen. Op www.eerlijkebankwijzer.nl kun je het beleid van banken op het gebied van beleggingen, transparantie en bonussen vergelijken.  Je ziet ook in welke economische sectoren ze investeren.

‘Eerlijke Bankwijzer’ is een initiatief Oxfam Novib, Amnesty International, Milieudefensie, FNV Mondiaal, Dierenbescherming en IKV Pax Christi.


UPDATE (17-5-2013):

De scores van de Eerlijke Bankwijzer zijn inmiddels ook terug te vinden op Independer.nl. Bij het vergelijken van spaarrekeningen en deposito’s zie je hoe banken worden beoordeeld door de Eerlijke Bankwijzer. Daardoor krijg je een beeld hoe goed een bank scoort op de thema’s mens, milieu en bedrijfsvoering. Lees meer over de samenwerking tussen Independer.nl en de Eerlijke Bankwijzer of maak een vergelijking van spaarrekeningen.

Lees meer over: sparen

Tweeten 0
Google+ 0

Independer.nl helpt je om gemakkelijk op de hoogte te blijven van de beste spaarrekeningen met de hoogste rentes. Meld je je aan voor de gratis Rentealert dan sturen we je een bericht als er een hogere spaarrente beschikbaar is.

Esther Stoops

Over Esther Stoops

Esther houdt zich als jr. E-commerce manager bezig met levensverzekeringen en bancaire producten. Zij is o.a. verantwoordelijk voor de vergelijkingen op onze website en het geven van de juiste informatie voor onze bezoekers. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603