Op je spaargeld wil je altijd de hoogste rente ontvangen. Maar welke spaarrekening kies je als er qua rente nauwelijks verschillen zijn? Kijk dan eens wanneer je de rente krijgt uitgekeerd.

Spaarrente per maand of kwartaal

Spaarrekeningen kunnen per maand, per kwartaal of per jaar rente uitkeren. En dat kan nogal wat uitmaken, zeker bij grote bedragen. Keert een bank elke maand rente uit en wordt dat op je spaarrekening bijgestort? Dan ontvang je elke maand rente over je spaargeld en over de rente van de vorige maand. Je krijgt dus ‘rente op rente’. En dat levert je aan het eind van het jaar meer op dan een spaarrekening die de rente maar een keer per jaar uitkeert met hetzelfde rentepercentage.

Deposito’s, spaarrekeningen waarbij je een tijdje niet aan je geld kan komen, kennen meestal geen rente op rente. De rente die je op een deposito ontvangt, wordt veelal op je tegenrekening gestort. Daardoor mis je het rente-op-rente-effect en blijft het depositobedrag gelijk. Een voordeel van het uitkeren op een tegenrekening is dat je de ontvangen rente vrij kan besteden.

Rente op deposito laten uitkeren

Er is een aantal deposito’s waarbij je de rente wel kunt laten uitkeren op het deposito zelf. Dit geldt voor een aantal depositorekeningen bij de volgende banken:

  • SNS Bank
  • ASN Bank
  • ABN AMRO
  • Rabobank
  • Friesland Bank
  • Bank of Scotland

Op zoek naar een spaarrekening of deposito met de hoogste rente en de beste voorwaarden? Vergelijk dan de rentes en bekijk alle productdetails op Independer.nl.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
gewoon goed
10