Vakantiegeld: wat doe jij ermee?

| Door: (2 reacties)

Vakantiegeld: wat doe jij ermee?Spaarrekening

In mei ontvangen Nederlanders weer massaal hun vakantiegeld. Hoewel het vakantiegeld in een enkel geval elke maand wordt uitbetaald, ontvangen Nederlanders het geld het liefst in één keer. Dit geeft mensen het gevoel dat ze plotseling meer financiële ruimte hebben, terwijl de bestemming van het geld vaak al van tevoren is bepaald. Maar wat doen wij Nederlanders eigenlijk met ons vakantiegeld?

Spaarrekening

Uit onderzoek van Q&A Research blijkt dat we ons vakantiegeld steeds vaker opsparen. Terwijl in 2012 55% het vakantiegeld uitgaf aan de vakantie, is dat dit jaar nog maar 47%. Het percentage dat het vakantiegeld op een spaarrekening zet, is flink gestegen: van 29% in 2012 naar 38% in 2013.

Lening aflossen

Heb je een lening? Dan kan je je vakantiegeld ook gebruiken voor het aflossen hiervan. Dit kan voordelig zijn. Want de rente die je ontvangt op een spaarrekening is op dit moment veel lager dan de rente die je moet betalen voor je schuld. Het geld op een spaarrekening levert je met de huidige lage rentestanden weinig op, terwijl je maandelijks aardig wat kwijt kan zijn aan de rente op je lening.

Wat ga jij doen met je vakantiegeld? Op Independer.nl vergelijk je spaarrekeningen en deposito’s voor de beste rente en voorwaarden.

Lees meer over: sparen

Tweeten 0
Google+ 5

Independer.nl helpt je om gemakkelijk op de hoogte te blijven van de beste spaarrekeningen met de hoogste rentes. Meld je je aan voor de gratis Rentealert dan sturen we je een bericht als er een hogere spaarrente beschikbaar is.

Esther Stoops

Over Esther Stoops

Esther houdt zich als jr. E-commerce manager bezig met levensverzekeringen en bancaire producten. Zij is o.a. verantwoordelijk voor de vergelijkingen op onze website en het geven van de juiste informatie voor onze bezoekers. Lees verder

2 Reacties op dit artikel
  1. Sparen … wat is dat?? Rekeningen betalen is wat ik met mijn vakantiegeld doe. Ik ga meehelpen tijdens een vakantieweek van de Zonnebloem, dat wordt dus mijn (werk)vakantie dit jaar.

    Ingeborg de Jong 21 mei 2013 om 23:34
  2. Mijn vakantiegeld is voor de Belastingdienst, helaas geen vakantie dit jaar!!!

    Louise de Groot 22 mei 2013 om 13:26
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603