Voor je reisverzekering kun je verschillende dekkingen meeverzekeren. De keuzes die mensen maken bij het vergelijken en afsluiten van doorlopende reisverzekeringen, zijn de afgelopen jaren veranderd. Independer bekeek welke dekkingen er op de website werden gekozen in de maanden juli en augustus van de jaren 2013, 2014 en 2015. Hierin vielen verschillende dingen op. Waaronder een ‘Griekenlandeffect’ en het effect van de economische crisis.

Griekenlandeffect: mensen verzekeren meer contant geld

Afgelopen zomer adviseerden verschillende instanties om genoeg contant geld mee te nemen als je naar Griekenland ging. Er was immers een kans dat de pinautomaten leeg zouden raken. Reisverzekeraars hebben voor de mensen die naar Griekenland gingen ook de dekkingen voor contant geld verhoogd. In juli 2013 koos 30% voor deze dekking. In juli van dit jaar was dat een stuk hoger, namelijk 36%. Dat geeft aan dat vakantiegangers die extra contant geld meenemen naar Griekenland, dit ook meeverzekeren op hun reisverzekering.

Vakantie dichter bij huis en met eigen vervoer

Er zijn minder mensen die kiezen voor een werelddekking bij hun reisverzekering. Dat lijkt een gevolg te zijn van de economische crisis. Vooral in 2014 was er ten opzichte van 2013 een grote daling zichtbaar. In juli 2014 daalde het aantal gekozen werelddekkingen naar 40%, terwijl dat in dezelfde maand in 2013 nog 47% was. Voor de maand augustus is dezelfde trend zichtbaar.

Daarnaast verzekeren meer mensen automobilistenhulp mee. Met de dekking automobilistenhulp krijg je hulp bij pech onderweg. In augustus 2015 werd automobilistenhulp door 18,4% van de verzekerden gekozen, ten opzichte van 15% in augustus 2013.

De combinatie van deze twee dingen lijkt er op te duiden dat mensen dichter bij huis blijven en vaker met eigen vervoer op vakantie gaan. Dat is een logisch effect van de crisis, aangezien mensen minder te besteden hebben en dus ook bezuinigen op hun vakantie.

Ongevallendekking vaker gekozen

Opvallend is het toenemend aantal mensen dat kiest voor een ongevallendekking bij de reisverzekering. Dit stijgt met 15% als we augustus 2013 met augustus 2015 vergelijken. Een ongevallendekking keert eenmalig een bedrag uit als je komt te overlijden of blijvend invalide raakt tijdens de vakantie. Deze dekking is vaak al op een andere manier (met een gewone ongevallenverzekering in plaats van bij de reisverzekering) geregeld en wordt dan ook vaak dubbel verzekerd. Kijk dus goed of je deze dekking echt nodig hebt.

Kies de dekking van je reisverzekering bewust

Ga jij een reisverzekering afsluiten? Maak dan eens rustig een vergelijking en kies bewust wat je wel en niet wilt verzekeren. Daarmee bespaar je een hoop geld, wat je op vakantie lekker uit kunt geven.

Verzekerd op reis

Ga je binnenkort reizen? Vergelijk reisverzekeringen en ga verzekerd op pad.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Heel overzichtelijk en makkelijk proces om de verzekeringen af te sluiten.
10