Zorgverzekering 2016: bijna kwart verzekerden kiest voor maximaal eigen risico

| Door: (1 reactie)

Statistieken

Bij het afsluiten van een zorgverzekering 2016 kiezen opvallend veel mensen voor een maximaal eigen risico. Waar vorig jaar nog 18% van de verzekerden het eigen risico maximaal verhoogde, doet nu 23,9% dat. Een verhoging van 32%. Dat blijkt uit alle afgesloten zorgverzekeringen bij Independer tussen 17 en 25 november.

Eigen risico verhogen afgelopen jaren populairder

Het verhogen van het eigen risico levert een flink premievoordeel op, soms tot wel 300 euro per jaar. Daarom werd dit de laatste jaren al steeds populairder. En ook dit jaar zijn er dus weer meer mensen die hiervoor kiezen. Het verplicht eigen risico in 2016 bedraagt 385 euro. Je kunt dat in stappen van 100 euro verhogen tot maximaal 885 euro. Van de mensen die het eigen risico verhogen, kiest de overgrote meerderheid voor de maximale verhoging van 500 euro. Slechts een paar procent kiest voor een verhoging tussen de 100 en 400 euro.

Is het eigen risico verhogen verstandig?

Ben jij gezond en maak je niet of nauwelijks gebruik van zorg uit de basisverzekering? Dan kun je overwegen je eigen risico in 2016 te verhogen. Realiseer je wel dat als je in het ziekenhuis belandt, je in een keer een flink bedrag moet kunnen betalen. Heb je dat geld niet of maak je wel veel gebruik van zorg? Dan is het eigen risico verhogen niet erg verstandig.

Lees welke zorg onder het eigen risico valt.

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Ferdy Cornelissen

Over Ferdy Cornelissen

Ferdy is online marketeer en schrijft over onze verzekeringsproducten. Hij zorgt ervoor dat ingewikkelde verzekeringstaal begrijpelijk en eenvoudig leesbaar is. Hij doet dit op onze website, maar ook daarbuiten en houdt ook contact met journalisten en vakgenoten. Lees verder

1 Reactie op dit artikel
 1. maximaal eigen risico voor iedereen mensen. niks meer betalen aan die corrupte rot zorg sinds 2004 3x duurder geworden. Logisch met 50 directeuren en 50 reclaime spotjes. mensen word eens wakker en stop met die ongein. niks meer betalen.

  als je het geld niet heb kunnen ze het ook niet pakken en ziekenhuis is verplicht jou te helpen.
  dan maar een dagje de cel in

  wat boeit het nou

  geef die zorg duivels geen CENT MEER!

  zorgduivels 1 december 2015 om 17:07
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.609
603