Tandarts: alles over tandartsen, mondhygiënisten en orthodontisten.

Independer.nl heeft ruim 11 jaar ervaring met het online vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Maar wist je dat je bij Independer.nl ook tandartspraktijken kunt vergelijken? Zo zie je snel welke tandartspraktijken bij jou in de buurt zijn, met reviews van consumenten en uitgebreide informatie per praktijk.

Op deze pagina vind je al het laatste nieuws en interessante informatie rondom mondzorg en tandartsen.

Patiënt wil ruimere openingstijden tandarts

| Door: (nog geen reacties)

In het nieuws

Nederlanders gaan liever buiten werktijd naar de tandarts. Dit blijkt uit onderzoek van 123tandarts.nl. Ze zouden liever in de avonduren of op zaterdag naar de tandarts gaan. Helaas is dit bij veel tandartspraktijken niet mogelijk. Voor het onderzoek zijn de openingstijden van ruim 5000 tandartspraktijken vergeleken.

Weinig tandartspraktijken in de avond open

Uit het onderzoek blijkt dat slechts 8,3 procent van de tandartspraktijken minimaal één avond in de week na zes uur nog open is. Bovendien zijn bijna 27% van de tandartspraktijken op vrijdagmiddag gesloten. In Overijssel ligt dit percentage zelfs nog hoger; maar liefst 34,9% is daar op vrijdagmiddag dicht.

Tandarts minder vaak open

Verder werd er in het onderzoek gekeken naar de totale tijd dat een praktijk open is. Was dit in 2013 nog gemiddeld 42 uur per week, in 2014 is dit gedaald naar 38,7 uur per week. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat steeds minder mensen naar de tandarts gaan vanwege de kosten. Terwijl ruime openingstijden juist beslissend kunnen zijn bij het maken van een keuze voor een tandarts.

Vind tandartspraktijken met ruimere openingstijden

In de tandartsvergelijker op Independer kun je extra filteropties toevoegen om gericht op zoek te gaan naar een tandartspraktijk. Hier kan je ook aangeven of je een tandarts zoekt die in de avonduren en eventueel op zaterdag open is. En met de meer dan 40.000 patiëntenreviews, vind je gemakkelijk ook nog eens de beste tandarts bij jou in de buurt!


Bron: 123tandarts.nl

RSS Feed


Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

26.470
8.613
936