Uitvaartverzekering: begraven of cremeren?

| Door:

Uitvaartverzekering: begraven of cremeren?Uitvaartverzekering

Als je een uitvaartverzekering afsluit, ga je er vanuit dat de kosten van jouw uitvaart verzekerd zijn. Uiteraard heeft iedereen andere wensen voor zijn of haar uitvaart. Je kunt er voor kiezen om begraven of gecremeerd te worden. Maar worden beide mogelijkheden wel gedekt door een uitvaartverzekering?

Begraven of cremeren?

Een uitvaartverzekering is een verzekering die je afsluit voor een uitvaart. Dit kan zowel een begrafenis als een crematie zijn. Je hoeft je hierbij geen zorgen te maken of de verzekeraar hier onderscheid in maakt. Alle kosten die je maakt (en die je hebt verzekerd), worden door de uitvaartverzekeraar vergoed. Sluit je een uitvaartverzekering af? Houd er dan wel rekening mee dat een begrafenis andere kosten met zich meebrengt dan een crematie.

De kosten voor een begrafenis

De kosten voor een begrafenis zijn vaak hoger dan voor een crematie. Je kunt een begrafenis natuurlijk zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt, maar standaard zijn er wel kosten zoals de aankoop van een kist, begraafkosten, grafonderhoud, grafmonumentkosten, etc. Ook verschillen de grafkosten per gemeente tot gemeente. Daardoor is een begrafenis vaak duurder.

De kosten voor een crematie

Over het algemeen is cremeren niet duurder dan begraven. Het kan, afhankelijk van jouw wensen, zelfs aanzienlijk minder kosten. Je betaalt voor een crematie een basistarief. Daarnaast heb je nog kosten voor de aanvullende diensten. Bijvoorbeeld het soort urn, de bewaarplek van een urn, uitstrooimogelijkheden, etc.

De uitvaart kostencalculator

Om je een idee te geven wat jouw uitvaart gaat kosten heeft Independer.nl de uitvaart kostencalculator ontwikkeld. Je kunt hier eenvoudig aangeven of je begraven of gecremeerd wilt worden en uiteraard wat je verder voor wensen hebt. Je ziet dan direct welk bedrag je het beste kunt verzekeren.

Vragen?

Heb je nog vragen over je uitvaartverzekering? Bel ons gerust op 035 – 626 5560 of stuur een e-mail naar uitvaartverzekering@independer.nl. Wij helpen je graag verder.

Lees meer over: uitvaartverzekering

Tweeten 0
Google+ 0

Sinds juli 2015 bieden wij geen vergelijkingen voor uitvaartverzekeringen meer aan. Daarom is het helaas niet meer mogelijk op deze artikelen te reageren.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603