Uitvaartverzekering: in één keer of gespreid betalen?

| Door:

Uitvaartverzekering: in één keer of gespreid betalen?Uitvaartverzekering

Als je een uitvaartverzekering afsluit, moet je uiteraard premie betalen. Die premie kan je periodiek, bijvoorbeeld per maand, betalen maar ook in één keer. Betaal je de premie in één keer dan krijg je korting en die korting kan best aardig zijn. Maar is het wel verstandig om de premie in één keer te betalen? Of is het juist slim om de premie periodiek te betalen?

Eenmalig betalen nadelig bij stopzetten

Premiebetaling in één keer, ook wel ‘tegen koopsom’ genoemd, heeft als grootste voordeel de korting die je krijgt. Natuurlijk is het ook fijn dat je daarna voor de rest van de looptijd geen premie meer hoeft te betalen. Uitzondering hierop is de verzekering met indexatie. Dan moet je af en toe bijbetalen, omdat het bedrag waarvoor je verzekerd bent elk jaar hoger wordt. Het aanpassen van het verzekerde bedrag aan de werkelijke kosten heet indexeren.

Maar er zit ook een mogelijk nadeel aan de eenmalige betaling. Als je besluit de uitvaartverzekering stop te zetten, krijg je minder premie terug dan je zou verwachten. Het komt erop neer dat je tijdens de looptijd fors meer premie hebt betaald dan wanneer je je premie maandelijks had betaald. Bij tussentijds stopzetten van de verzekering is periodiek (bijvoorbeeld per maand) betalen van de premie dus gunstiger. Want direct na stopzetten, hoef je niet meer te betalen.

Looptijd onzeker

Welke manier van premiebetaling voor jou het voordeligst is, hangt dus eigenlijk van jouw wensen af. Als je zeker weet dat je de uitvaartverzekering afsluit om er nooit meer naar om te kijken dan is premiebetaling in één keer het beste. Twijfel je hoe lang je de verzekering wilt laten lopen? Dan is het beter om te kiezen voor periodieke premiebetaling.

Vragen? Bel ons!

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met onze experts op. Zij zijn te bereiken op 035-6265780. Zij zijn je graag van dienst.

Lees meer over: uitvaartverzekering

Tweeten 0
Google+ 0

Sinds juli 2015 bieden wij geen vergelijkingen voor uitvaartverzekeringen meer aan. Daarom is het helaas niet meer mogelijk op deze artikelen te reageren.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603