Wat is het nut van een uitvaartverzekering?

| Door:

Uitvaartverzekering

Het is in Nederland verplicht om een overledene te begraven of te cremeren. Uiteraard worden hier kosten voor gerekend. Zonder verzekering zijn het vaak de nabestaanden die jouw uitvaart regelen en de kosten hiervan op zich. Met een uitvaartverzekering zorg je ervoor dat de organisatie rondom jouw uitvaart vastligt en de kosten hiervan zijn gedekt.

Wat dekt een uitvaartverzekering?
De kosten van een begrafenis of crematie bedragen al snel € 8.000,-. Vaak heb je dat bedrag niet op je rekening staan. Dan is het fijn als je een uitvaartverzekering hebt die dit bedrag uitkeert. Maar je kunt ook de standaarddiensten (de kist, rouwdrukwerk, de auto’s, etc.) verzekeren. Zo maak je het voor je nabestaanden een stuk gemakkelijker.

Is een uitvaartverzekering duurder dan een overlijdensrisicoverzekering?
Een uitvaartverzekering is doorgaans duurder dan een overlijdensrisicoverzekering. Een overlijdensrisicoverzekering heeft een einddatum en keert bij overlijden na deze datum niet uit. Een uitvaartverzekering daarentegen keert altijd uit. Daarom kost een uitvaartverzekering relatief gezien meer. Sluit je eenmaal een uitvaartverzekering af en betaal je (op tijd) premie, dan stopt deze verzekering niet. Zelfs als je ouder dan 100 jaar wordt, krijg je bij je overlijden nog uitgekeerd.

Kunnen we je helpen?
Heb je vragen hierover of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij zijn tijdens kantooruren te bereiken op 035-6265577 en helpen je graag.

Lees meer over: uitvaartverzekering

Tweeten 0
Google+ 0

Sinds juli 2015 bieden wij geen vergelijkingen voor uitvaartverzekeringen meer aan. Daarom is het helaas niet meer mogelijk op deze artikelen te reageren.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603