Een dag uit het leven van onze E-mailmarketeer Veroniek Bolk

| Door: (nog geen reacties)

Werken bij Independer.nl

Als e-mailmarketeer ben ik verantwoordelijk voor alle e-mailcampagnes binnen Independer. Samen met de CRM data analist bedenk ik nieuwe e-mailcampagnes om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen. Ik maak de e-mailtemplates, voer de verzending uit en optimaliseer de lopende campagnes.

Een maandag als e-mailmarketeer

Ik begin de dag met een kop koffie en check of er nog reacties zijn op de mailingen die er afgelopen weekend uitgegaan zijn. Beantwoord deze of stuur de vragen door naar mijn collega’s van Blije Klant. Om 10 uur neem ik samen met de CRM data analist de week door. Als het lekker weer is doen we dit natuurlijk buiten in het zonnetje. Er staat deze week een grote e-mailcampagne op de planning. Samen nemen we nog even de doelstelling en de selectie door en ik weet hoeveel verschillende varianten we gaan versturen.

Om 11 uur is het tijd voor het afdelingsoverleg van marketing. Hier hebben we elke week leuke onderwerpen met elkaar te bespreken. Zo leer ik ook elke week weer meer uit de wereld van SEO, SEA, merk, pers en content. Zoals elke week worden de laatste roddels in de wereld nog even met elkaar besproken.

Na het afdelingsoverleg is het lunchtijd! Elke dag weer een ruime keuze aan heerlijke salades, vers brood en verschillende soorten beleg.

Na de lunch is het tijd om de e-mails uit te werken voor de grote e-mailcampagne die we gaan versturen. De teksten voor deze mailing heb ik al afgestemd met onze tekstschrijvers, dus nu moeten de e-mails gebouwd worden. Ik duik in de wereld van html en zorg dat alle teksten, links en afbeeldingen goed ingesteld zijn. Samen met de designer bepaal ik welke afbeeldingen we willen gebruiken voor in de mail en zorg dat deze op het juiste formaat in de mail komen te staan.

De dag vliegt voorbij, aan het einde van de dag zijn de e-mails bijna af. Morgen ga ik deze klaarzetten in het e-mailverzendsysteem en de campagne bouwen zodat de eerste mails naar de testgroep verstuurd kunnen worden.

Collega worden van Veroniek?

Wij zoeken nog een Junior CRM / E-mail Analist. Bekijk de vacature.

Tweeten 0
Google+ 0
Hans de Bruin

Over Hans de Bruin

Hans de Bruin is verantwoordelijk voor de online marketing van Independer.nl. Hij houdt zich dagelijks bezig met de promotie van de website op het internet. Hans werkt sinds 2006 bij Independer.nl en is één van de initiatiefnemers van dit weblog. Lees verder

Meer weten? Stel je vraag hieronder:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603